Tarih: 04.02.2023 01:04

Netflix, “Sıcak Kafa” dizisi için iptal kararı aldı

Facebook Twitter Linked-in

Netflix, yerli içerikler arasında ses getiren ve ciddi reklamı yapılan Sıcak Kafa dizisinin ilk sezonunu ardından iptal etti.

Şevket Çoruh tarafından yapılan aşağıdaki paylaşım ile gündeme geldiği üzere Netflix dizisi “Sıcak Kafa” için bir ikinci sezon olmayacak. İlk sezonu seven birçok kişinin üzüldüğü bu iptal kararı için elbette bir neden verilmiyor. Ancak firma dizinin geri dönüşünden çok memnun olmamış gibi görünüyor. Bu durum akla direkt olarak kısa süre önce yapılan açıklamayı getiriyor. Platformun eş CEO’su Ted Sarandos, popüler içeriklerin iptal edilmesi ya da erkenden bitirilmesi ile alakalı olarak sorulan bir soruya geçtiğimiz hafta şu cevabı vermişti: Hiçbir zaman başarılı bir içeriği iptal etmedik. Sona erdirilen içeriklerin çoğu çok büyük bir bütçeyle çok küçük bir izleyici kitlesine hitap ediyorlardı. İşin püf noktası, küçük bir bütçeyle küçük bir izleyici kitlesine ve büyük bir bütçeyle büyük bir izleyici kitlesine hitap edebilmenizdir. Eğer bunu tam olarak iyi yaparsanız, sonsuza kadar sürdürebilirsiniz.”

Daha önce de söylediğimiz gibi Netflix’in “başarı” kavramı ile izleyicilerin “başarı” kavramı arasında önemli farklar bulunuyor. Netflix’in elinde başarıyı değerlendirirken kullanabileceği ve yıllardır efektif olarak kullandığı çok sayıda bizim görmediğimiz istatistiksel veri yer alıyor. Firma her içeriği ile platforma daha fazla kişi getirmek ve mevcut aboneleri elinde tutmak istiyor. Şirket bu bağlamda izleyicilerin başarısız bulduğu ancak kendisine olumlu geri dönüş sağlayan içerikleri tutmaya devam ediyor. Diğer içerikler ise bir kenara itiliyor, kaliteli olsa dahi zarar getiriyorsa devam ettirilmiyor.

 

Netflix, Sıcak Kafa için şunlar aktarıyordu: “Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanan ve iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alan dizi, Mert Baykal’ın yaratıcılığında ekrana geliyor. Sekiz bölümden oluşan ve distopik macera türündeki hikâyenin yapımcılığını ise Timur Savcı üstleniyor. Konuşmayla bulaşan ve “abuklama” adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyada, bu hastalıktan gizemli bir şekilde kurtulmuş tek kişi, eski bir dilbilimci olan Murat Siyavuş’tur. Herkesten gizlediği bu durumun fark edildiğini ve arandığını öğrenen Murat, saklandığı kurtarılmış bölgeden kaçmak ve yangınlar içindeki İstanbul’un gizemli dehlizlerinde hastalığın ona mirası olan “sıcak kafa”sının sırrının peşine düşmek zorunda kalır.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —