Tarih: 18.06.2023 12:41

İzmir'deki Lise Öğrencisi İtalya'dan Kaçarak Almanya'ya İltica Etti

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'de bir lise haberleri/ogrenci" class="taglink" title="öğrenci Haberleri">öğrencisi, Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi'nden 17 yaşındaki İ.E. isimli öğrenci, okulun düzenlediği İtalya'ya yapılan okul gezisinden kaçarak Almanya'ya iltica etti. Erasmus projesi kapsamında gerçekleşen gezide İ.E., gruptan ayrılarak kayboldu. Yapılan araştırmalar sonucunda İ.E.'nin İtalya'dan Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve mülteci kampına yerleştirildiği ortaya çıktı.

Olay, Seferihisar Necat Hepkon Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan bir grup tarafından gerçekleştirilen Erasmus projesi çerçevesinde İtalya'ya yapılan gezinin devam ettiği sırada yaşandı. İ.E., gruptan ayrılarak tuvalete gitmek için izin istedi. Ancak uzun süre dönmemesi üzerine görevliler İ.E.'yi odasında bulamayınca durumu İtalyan polisine bildirdi. Aynı zamanda ailesi de durumdan haberdar edildi. İddiaya göre aileye haber verilmesinden bir süre sonra İ.E., öğretmenlere mesaj atarak "Beni aramayın, dönmeyeceğim" dedi.

Gelişmelere göre İ.E.'nin Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulunduğu ve aynı gün içerisinde mülteci kampına yerleştirildiği belirlendi. Bu olay, yerel haber sitesi Ege'de Son Söz'de Ahmet Can Karataş tarafından paylaşılan bir habere dayanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —