Tarih: 26.06.2023 16:33

Memur Maaşlarına Zam Yapılacak: Temmuz Ayında Netleşecek

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur maaşlarına zam yapmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Zam oranı, 5-6 Temmuz tarihlerinde TÜİK enflasyon verilerine göre belirlenecektir. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" açıklamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Kararın Temmuz ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçmesi planlanmaktadır ve masada, memurlara oransal zamın yanı sıra seyyanen zam yapılması formülü bulunmaktadır. Kıdem gözetilerek bir artış yapılması da planlanmaktadır.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, memur maaşlarına yapılacak artışla ilgili olarak TRT Haber'e konuşarak, "Kamu görevlilerinin en çok merak ettiği husus, bu artışın diğer kamu çalışanlarına nasıl yansıtılacağıdır. Temel beklenti, ücretler arasındaki farkı dikkate alarak kişinin unvanını ve kıdemini göz önünde bulunduran bir artışın yapılmasıdır" dedi. Bunun yanı sıra, masada oransal zamın üzerine seyyanen zam yapılması gibi çeşitli formüller de bulunmaktadır. Net olan şey, kamu çalışanlarının Temmuz ayında maaşlarında bir artış olacağıdır. Zam oranı ise 5 Temmuz'da açıklanacak olan TÜİK enflasyon verileriyle belirlenecektir.

Memurlar her ayın 15'inde maaşlarını almaktadır ve bordroların açıklanma süreleri dikkate alındığında zam oranının 5-6 Temmuz tarihlerinde belirlenmesi gerekmektedir. 5 Temmuz'da TÜİK enflasyon verileri açıklanacak ve toplu sözleşmeye göre alınacak zam oranı o gün netleşecektir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —