Tarih: 23.05.2023 10:55

YSK yurt dışında kullanılan oy sayısını açıkladı! Oy kullanma işlemleri ne zaman bitecek?

Facebook Twitter Linked-in

Seçimlerin ikinci tura kalmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından verilen karar sonucunda Türkiye'de 28 Mayıs tarihinde Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yeniden bir seçim yapılacağı duyurulmuştu. Oy verme işlemleri yurt dışında ise 20 Mayıs tarihinde başladı. 

Toplamda 73 ülkede kullanılan oylar hakkında YSK tarafından veriler sık sık güncellenirken yapılan son açıklama ile birlikte oy kullananların sayııs 1 milyonu aştı. Tüm zamanlara bakıldığı zaman yurt dışında oy kullanmaya ilk gidenlerin sayısında rekorun kırıldığında işaret edilmişti.

YURT DIŞINDA KULLANILAN OY SAYISI AÇIKLANDI! 

Bazı ülkelerde oy kullanma işlemlerinin tamamlanmasının ardından oyların Türkiye'ye getirilme işlemlerinin başlandığı duyurulmuştu. Bugün elde edilen son bilgilere göre ise 22 Mayıs tarihi itibariyle yurt dışındaki gümrüklerde ve temsilciliklerde oy kullanan seçmen sayısının toplamda 1 milyon 500 bin 26 olduğu öğrenildi.

Sayısının oldukça fazla olmasının ve seçmenlerin ikinci tur için oy kullanma işlemlerine büyük önem verdiklerinin altının çizilmesinin ardından Türkiye'de 28 Mayıs tarihinde sabah 08.00'dan 17.00'ye kadar yapılacak olan oy kullanma işlemlerinin yurt dışında ne zaman sona ereceği merak konusu oldu.

YURT DIŞINDA OY KULLANMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalara göre oy verme işlemlerinin yurt dışı temsilciliklerinde 24 Mayıs tatihinde sona ereceği ifade edildi. Bunun yanı sıra gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'a kadar oy kullanma işlemlerinin devam edeceği bilgisi geldi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —