Tarih: 15.03.2023 13:32

AKP'li kadınlara 'Kravatlı Taliban zihniyeti' sorusu

Facebook Twitter Linked-in

Cumhur İttifakı'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kapısını çaldığı Yeniden Refah Partisi'nin ittifak şartları arasında kadın haklarını koruyan yasanın kaldırılmasını istemesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, kamuoyunda tartışmalara sebep olan “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin yasanın kaldırılmasını istemediklerini, sözlerin çarpıtıldığını” iddia etmişti.

Gazeteci Murat Yetkin, Yetkinreport'ta yayınlanan köşesinde konuya değindi. "İstanbul Sözleşmesinin iptali için kurnaz bir kılıf bulmuşlardı: toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının “cinsiyetsizliğe” ve LGBT’nin aile ve toplum değerlerinin yok olmasına yol açacağı propagandasını işlediler" diyen Yetkin, konuyu AKP'li kadınlar açısından ele aldı.

"AK Partili kadınlar görmüyor mu?" diyen Murat Yetkin'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Belli siyasi İslamcı grupların, cemaatlerin siyaset ve medyadaki uzantıları aracılığıyla kadın-erkek eşitliğine saldırı girişimleri son birkaç yıldır tırmanışta ve mevzi kazanıyor.

Bu eleştirim, şu anda muhalefet cephesinin asli unsurlarından Saadet Partisi ve onu ikna edemeyen, başta CHP olmak üzere ortaklarına karşı da geçerlidir. Onlar hiç değilse Erdoğan’ı seçimde alt etmek için tabanda genişlemeye mecbur olduklarını inkâr etmiyor.

AK Partililere sorduğunuzda Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yeniden seçileceğine eminler. Bazıları belki TBMM çoğunluğunu kaybederiz dese de. Bu kadar eminlerse kendilerini neden bu kadın düşmanı görüntüye mecbur ve mahkûm ediyorlar?

Mehmet Akif’in “Bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor” demesi gibi, birkaç oy uğruna ya Rab, faturası kadınlara çıkan ne hallere düşüyorlar?

AK Partili okumuş yazmış kadınlar, kadına haklarının teslimini sadece başörtüden ibaret saydıkça giderek eldeki bulgurdan da olduklarını görmüyorlar mı? Bir avuç din ve inanç tüccarının oy şantajıyla demokratik siyaseti nasıl esir aldığını göremeyecek durumdalar mı, yoksa erkek egemen, kravatlı Taliban zihniyetini o kadar tehlikeli saymıyorlar mı?"

 

 
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —