Tarih: 08.03.2023 14:35

Milletvekili Başarır: "Toplumsal cinsiyet eşitliği sunulacak bir seçenek değil, bir haktır"

Facebook Twitter Linked-in

Milletvekili Başarır mesajında, "Üzülerek belirtmeliyim ki mevcut siyasi iktidarın, kadınlara olan çürümüş bakış açısı ve kadınları eve hapsetme anlayışı nedeniyle toplumsal kalkınmanın yerinde saydığı hatta geriye doğru ivmelendiği günlerden geçmekteyiz.  Daha üzücü olan ise hemen hemen her gün kadına yönelik şiddet, baskı ve kadın cinayetleri haberlerini gazete kupürlerinde okumamızdır. Kadın cinayetlerine, kadına karşı şiddete, baskıya yönelik haberleri ancak geri kalmış ve çağdaşlaşmaktan uzak ülkelerin gazetelerinde okuyabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Başarır, 2022 Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Endeksinde Türkiye'nin  146 ülke arasından 124. sırada yer aldığı ifade ederek şöyle devam etti:

"Yine aynı endekste Türkiye, Ekonomik Katılımda 134, Eğitim Düzeyinde 101, Sağlık ve Hayatta Kalmada 99, Siyasi Katılımda 112. sırada yer almaktadır.  Bunun izah edilebilir bir tarafı yoktur. Toplumsal cinsiyet eşitliği sunulacak bir seçenek değil, bir haktır.  Bizler için her türlü şartlarda her türlü zorluklara katlanan kadınların hak ettikleri değeri görecekleri, çalışma hayatında ve yönetimde önemli ölçüde rol alacakları günler çok yakındır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında, kadınların göstermiş olduğu direniş ve cesaretin tüm dünyaya örnek teşkil ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizin her alanda ilerleme kaydetmesini, geçmişte kurtuluş mücadelemizde olduğu gibi yine kadınlarla birlikte sağlayacağımızdan hiç şüphem yoktur."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —