Tarih: 05.02.2023 13:52

Ekrem İmamoğlu'dan kar yağışı uyarısı! Dışarı çıkmayın, toplu taşıma kullanın!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Kentin birçok noktasında hava sıcaklığı eksi derecelere düşerken beyaz örtü renkli görüntüler oluşturdu. Öte yandan kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceği öngörülüyor.

Yağış ve alınan tedbirler hakkında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bilgilendirmede bulundu. İBB'nin Afet ve Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklamalarda bulunan İmamoğlu, vatandaşlara alınan tedbirler hakkında bilgi verdi.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul’da beklenen kar yağışı ile ilgili aldığımız tedbirleri paylaşıyorum. Bugün itibariye soğuk hava dalgası bizimle buluşmaya başladı. Özellikle Silivri, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinden giriş yapan, kuzeyden gelen bir hava akımının ilerleyen saatlerde kara dönüşeceği noktalar var. Bugün özellikle öğleden sonra başlayacak gece saatlerine kadar devam edecek fırtına en önemli başlık.

"FIRTINA İLE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

60-90 kilometre/saat bir fırtına ile kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Hissedilen derecenin -5 ile -7'lere kar düşmesi bekleniyor.

TOPLU TAŞIMA TAVSİYESİ

İnsanlarımızın böyle bir hava koşulunda dikkat etmesi lazım. Yolculuklarını ona göre planlaması lazım. Baştan söyleyelim mümkün olduğu kadarıyla dışarıya çıkılmaması, mümkünse bir yolculuk yapılacaksa toplu taşımanın kullanılması önemlidir. Meteoroloji perşembe gününe kadar etkili bir yağış dalgası içerisinde olacağımızı söylüyor.

10 BİNE YAKIN PERSONEL GÖREV BAŞINDA

İstanbul'da yoğun bir çalışma var. 9 bin 649 personel görev başında. Metrobüs yoluna özel kar küreme araçları görev yapacak. Metro istasyonlarında etkili bir hizmet içerisinde olacak. Vatandaşlarımızın konforunu düşünüyoruz. 40 noktada kumanya ve mobil dağıtım gerçekleşecek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —