Tarih: 01.04.2023 11:52

EYT'lilerin Merakla Beklediği O Soru Yanıtlandı! EYT'liler Temmuzda Zam Alacak mı?

Facebook Twitter Linked-in

"EYT'liler temmuz zammı alacak mı?" sorusu yanıt buldu. EYT düzenlemesi yürürlükte, başvurular yapıldı, maaşlar bağlanıyor. Peki, EYT'liler temmuz zammından ne şekilde yararlanacak? Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, kendisine yöneltilen bu soruyu detaylarıyla yanıtladı. Kıvanç, "SSK ve BAĞ-KUR’a tabi olan EYT’liler 1 Ocak – 31 Aralık 2023 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi verdiklerinde ocak ve temmuz aylarındaki maaş zammından yararlanırlar. Emeklilik dilekçesini temmuz ayından önce de sonra da verseler temmuz ayındaki maaş zammını alırlar." dedi, ardından detayları verdi. 

Kıvanç konuya şöyle açıklık getirdi: Emekli Sandığı’na tabi EYT’lilerin emekli maaş zammı, aktif çalışan memurların maaş artışına endeksli olarak uygulanıyor. Temmuz ayındaki zamdan yararlanma bakımından bu ayın öncesinde veya sonrasında emekli olmaları arasında fark bulunmuyor.

Ancak, kamu çalışanlarının emekli ikramiyeleri, emekli oldukları tarihteki memur maaş katsayısı ve ek gösterge üzerinden ödenir. 15 Haziran tarihinden sonra emeklilik dilekçesi veren kamu görevlilerinin emekli ikramiyeleri, temmuz ayındaki zamlı memur maaşlarına göre hesaplanır.

SSK’lılar ve banka sandığına tabi olanlar açısından emeklilik dilekçesini temmuz ayından önce veya sonra vermek uzun süredir bir işte çalışmakta olan ve brüt ücreti 19 bin 983 TL’lik kıdem tazminatı tavanının üzerinde olanların kıdem tazminatları konusunda önem taşır. Çalıştıkları işyerinden kıdem tazminatını alarak ayrılmayı düşünen veya kıdem tazminatını alarak aynı işyerinde çalışacak SSK’lılar kıdem tazminatı tavanındaki artışı göz önünde bulundurmalıdır.

Kıdem tazminatı tavanı artışından bir avantajı olmayan SSK’lıların emekliliği hak ettikten sonra temmuz ayını beklemesi gerekmez.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —