Tarih: 04.02.2023 14:35

Emekli Vatandaşa 8.500 TL’nin Üzerine 1.000 TL Daha Alacak! EYT, SSK ve Bağ-Kur’lu Vatandaşa Müjde Verildi!

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca vatandaşı emeklilik hayallerine kavuşturacak olan EYT yasası için geri sayım devam ediyor. 30 Ocak Pazartesi günü Meclis Başkanlığı’ndan geçerek TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu’na gönderilen EYT dosyası, 2 Şubat Perşembe günü komisyondan da onay aldı. 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşüleceği tahmin edilen EYT dosyasının, yakın zaman içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu ile imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında emekli vatandaşlara maaş tutarlarına göre promosyon ödemeleri yapan bankalar, EYT yasasının gündeme gelmesi ile birlikte tutarları güncellemeye başladı. Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte promosyon ödemelerinin 10 bin TL’yi aşması hatta 15 bin TL’ye ulaşması bekleniyorken şubat ayı güncel promosyon kampanyası açıklamaları da tek tek yapılmaya başlandı.

Bu kapsamda başta kamu bankaları olmak üzere özel bankaların ek ödeme tutarları da yakın takip altına alındı.

SGK maaş ödemeleri protokolü kapsamında emekli vatandaşlara taban tutarlardan promosyon ödemesi yapan Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank, şubat ayı ödemelerini şu şekilde sıraladı:

·        3.500 TL ve altı tutarlarda maaş alanlara: 3.000 TL

·        3.500- 7.499 TL aralığında maaş alanlara: 3.500 TL

·        7.500- 9.999 TL aralığında maaş alanlara: 4.500 TL

·        10 bin TL ve üzeri tutarlarda maaş alanlara: 5.000 TL

EYT yasasının çıkması ile birlikte promosyon tutarlarının daha da çıkacağını ileri süren uzmanlar, bu kapsamda emeklilik işlemlerinden sonra promosyon başvuruları için bir süre beklenilebileceğine dikkat çekti. Şu an için en yüksek promosyon ödemesi yapan bankalardan birisinin ING Bank olduğunu belirten yetkililer, bin TL’lik ek promosyon ile azami tutarın 8 bin 500 TL’ye kadar yükseldiğini ifade etti.

ING Bank’ın ve diğer bankaların promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen EYT’li vatandaşların emeklilik işlemleri esnasında banka bilgilerini vermeleri gerektiğini bildiren yetkililer, maaşların yatmasını takiben 3 iş günü içerisinde ek ödemelerin hesaplara aktarılacağına dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —