Tarih: 19.02.2023 00:59

Sosyal Medya Uygulamaları Nasıl Para Kazanıyor – 1 Saatte Kazan

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medya uygulamalarının kazandıkları gelirin bir kısmını ise ücretli uygulama içi satın almalar oluşturur. YouTube Premium bunun basit bir örneğidir.

Sosyal medya uygulamalarının kullanıcılarına para kazandırırken kendilerinin çok daha fazlasını kazandıklarını unutmamalısınız. Uygulamaların kullanıcılara sundukları kazanç grafiği hakkında merak edilenleri aşağıda inceleyebilirsiniz.

1 Milyon İndirilen Uygulama Ne Kadar Kazandırır – Sosyal Medya dan Nasıl Para Kazanılır

1 milyon indirilen ve aktif kullanılan bir uygulamanın yaklaşık olarak günlük 2.000 dolar kazancı olduğu bilinmektedir. Bu kazancı etkileyen birçok faktör vardır. Uygulamanın nasıl kazanç elde ettiğinden tutun da uygulama içi reklamların ne kadar sık görüntülendiğine kadar çeşitli opsiyonlara göre günlük kazanç 5.000 dolara kadar yükselebilmektedir.

Bir uygulamanın üreticisi tarafından markete konulduktan sonra ne kadar indirildiğine bağlı olarak kazancı da çeşitlenmektedir. Uygulamaların nitelikleri, ne kadar kullanıldığı ve aktif olarak ne kadar indirildiği gibi hususlar uygulamanın alanına göre çeşitlenir.

Bir örnek ile açıklamak gerekirse günlük spor yapmanıza yardımcı olan uygulamalar indirildikten sonra sürekli olarak kullanılır. Uygulamayı kullanırken uygulama üreticisi tarafından uygulamanın kısıtlanmış olması sıkça karşılaşılan bir durumdur. Kısıtlanan uygulamanın tam sürümüne erişmek için aylık abonelik talebinde bulunulabilir.

Uygulama üreticilerin uygulamalardan kazanç elde etmek için sadece indirilmeye yönelik hareket etmediği bilinir. Uygulama içi satın almalar ile bir oyunda oyun parası da satın alabilirsiniz, aylık yoga aboneliği de satın alabilirsiniz. Dememiz o ki uygulamanın üreticisine kazandırması için çeşitli yollar vardır. Bunlardan bazıları;

Hangi Uygulama Ne Kadar Kazandırıyor – Sosyal Medya Ne Kadar Kazandırıyor

Uygulamaların kazanç oranları kendi içlerinde ne kadar izlendiklerine ve görüntülendiklerine göre belirlenmektedir. Örneğin Addison Rae’nin TikTok üzerinden 2020 yılında 5 milyon dolardan fazla para kazandığını biliyor muydunuz?

Çok uçuk kazançların yanı sıra aslında tüm sosyal medya uygulamalarının kazanç getirme grafiği temelde ne kadar çok izlenme o kadar çok ekmek mantığı ile ilerliyor. Uygulamaların video başına kazançları kesin bir şekilde kıyaslanamasa da ortalama olarak bilinen kazançlar üzerinden bir karşılaştırmayı aşağıdaki tabloda derledik.

SOSYAL MEDYA UYGULAMASI ORTALAMA KAZANÇ
TikTok 1.0000 izleyici başına 450 ile 600 TL arası.
Twitch 100 abone başına 250 ile 500 USD arası.
YouTube 1.000 İzleyici başına 5 ile 10 USD arası.
Instagram Paylaşım başına yaklaşık 200 ile 500 TL arası.
Kwai Fenomen aylık 15.000 TL ve üzeri kazanç

Uygulamaların kullanıcılarına sundukları kazanç oranları ne kadar izleyiciye sahip oldukları, takipçilerinin ne kadar aktif oldukları ve uygulama içi satın alma ve bağışların ne kadar aktif olarak kullanıldığına göre çeşitlenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —