Tarih: 20.05.2023 16:39

Rakamlar sıfırdan hesaplanıyor! 2023 Temmuz ayı memur ve emekli maaşlarına refah payı zammı belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

TEMMUZ AYI İÇİN ARA ZAM AÇIKLAMASI GELMİŞTİ! 

Ek zam konusunda çalışmaları merak eden vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." ifadeleri ile Temmuz ayına kadar çalışmaların yapılmaya devam ettiği öğrenilmişti. 

Bununla birlikte milyonlarca çalışan tarafından Temmuz ayında yapılacak olan ek zammın ne kadar olacağı konusunda merak edilenler artmaya devam etti. 

4 AYLIK ENFLASYON FARKLI BELLİ OLDU! 

Maaşlara yapılacak olan zamların enflasyon farklarına göre belirlenmesi nedeni ile bu açıklamaların hemen ardından Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre Ocak ayından itibaren enflasyon farkının ne kadar olduğu açıklandı. Yapılan açıklamalara göre memur maaşlarındaki enflasyon farkının ocak ayında yapılan yüzde 8 toplu sözleşme üzerinden hesaplanacağı ifade edildi. 

Memur maaşlarına uygulanacak olan bu zammın sözleşme üzerinden yapılacağının öğrenilmesinin yanı sıra SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarının ise enflasyon oranlarına göre belirleneceği öğrenilmiş oldu. 

2023 yılının Ocak ayına bakıldığı zaman o dönemden itibaren enflasyon farkları 4 aylık süreç için; Ocak ayında enflasyonu 6,65, Şubat ayında 3,15, Mart ayında 2,29 ve son olarak Nisan ayında 2,39 olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıkladı. Temmuz ayına kadar bu sürecin nasıl işleyeceği ve nasıl bir değişim olacağının merak edilmesinin ardından memur ve emekli maaşlarında şimdiye kadar yüzde 6,68 oranında enflasyon farkının meydana geldiği öğrenildi.

Son olarak Temmuz ayına kadar Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon farklarının da öğrenilerek Temmuz ayı için refah payının ve ek zammın ne kadar olacağına karar verileceği ifade edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —