Tarih: 09.05.2023 15:39

Bitki Çayları İçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Facebook Twitter Linked-in

Yeşil çay: Hücre oluşumunda etkili olan yeşil çay iyi bir C vitamini kaynağıdır. Ayrıca baş ağrısı, vücut ağrıları, hazımsızlık, depresyon, immun sistem destekleyicisi, toksinleri uzaklaştırıcı etkisi vardır. Yapılan çalışmalarda güçlü antioksidan içeriği sayesinde, düzenli tüketiminin kansere karşı koruyucu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Kuşburnu çayı: Doğal C vitamini içeren en değerli kaynaktır. Konstipasyon (kabızlık) sorununun çözümüne yardımcı olur. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunlara ek olarak kuşburnunun böbreküstü bezlerini olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır 

Ihlamur: Sinir sistemini güçlendirici, kramp çözücü,terletici, idrar söktürücü, bağışıklık sistemini güçlendirici, kanın hiperkoagülasyonunu ve hiperviskositesini artırıcı etkiye sahiptir. 

Ada çayı: Kan dolaşımını hızlandırıcı, sindirimi kolaylaştırıcı ve astıma karşı etkili bir bikti çayıdır. Ayrıca regl düzensizliği yaşayan kişilerin kanamalarının daha düzenli periyotlarda olmasına destek olur. 

Zencefil çayıTermogenejik etkiyi artırarak yağ yakımı artırma, şekeri düzenleyici etkisi, gaz giderici olması, bulantıyı azaltması , uzun süre tokluk sağlaması ile bağışıklık sistemini destekleyicidir.  

 

Bitki çaylarını içerken nelere dikkat etmeliyiz? 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —