Tarih: 14.09.2023 14:50

Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Başkanlığı kongre öncesi şok açıklamayla sarsıldı

Facebook Twitter Linked-in

Partisinden Rize Milletvekili Adayı olmak için İl Başkanlığı Görevinden istifa eden Saltuk Deniz yeniden il başkanlığı için adaylığını açıkladı. Deniz’in görev sürecinde danışmalık görevini üstlenen Ceyhun Yılmaz Saltuk Deniz’e ateş püskürdü. 
Yılmaz yaptığı açıklamasında: Ben siyasete Anavatan Partisi İl Başkanı olarak başladım. Sonra partiden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘ne katıldım. Kısa bir süre sonra burada bana il başkan danışmalığı görevi verildi. Ardından bir seçim sürecine girdik iyisiyle kötüsüyle, iyi tarafın 1 tane vekil çıkardık. Kötü tarafı ise parti içinde çok kötü bir süreç yürütüldü. “diye konuştu. 


CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN İKİYE BÖLDÜLER
Partinin ikiye bölündüğünü ifade eden Yılmaz: 1 Parti ikiye bölündü. Aday adayları adaylıklarını açıklayacakken kapılar üzerlerine kapatıldı. Yönetimden hiç kimsenin orda bulunmaması da herkesi dikkatini çekti. Parti tamamen ikiye bölündü. Şimdi Bunları yapan yönetim tekrar aday oluyor. Ben öncelikle bir Rizeli olarak ve Cumhuriyet Halk Partili olarak içimi acıtmıştır. 


YILMAZ’DAN NURDAN ARDAL VURGUSU
Elim bir kaza sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal için yapılanlara da dile getirdi. 
Birkaç gün önce Saltuk Deniz il başkanlığına adaylığını açıkladı. Buradaki bir açıklaması çok dikkatimi çekti. Kadınların siyasetin içerinde daha aktif görmek istediklerini Belediye Başkanlığı için 2 kadın aday planladığını söylüyor. Mustafa Kemal’in kadınlara vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkını sonunda Saltuk Deniz’de CHP’li kadınlara verdi. Şimdi bende Saltuk Deniz’e soruyorum Cumhuriyet Halk Partisinin bugüne kadar en güçlü en başarılı kadın kolları başkanı Nurdan Ardal Başkanımızı Seçim süreci içinde kendisi ilçe köy mahalle ve evlerin içine girerek seçim çalışması yaparken CHP’ye bir oy daha kazandıralım diye, siz ve ekibinizle ile beraber Nurdan Başkanı görevden nasıl aldırırsınız. Bu planları nasıl yaptığınızı önce açıklayın sonra adayım deyin. 


Cumhuriyet Halk Partili herkes bilir ki siz istifa ettikten sonra da gölge başkanlık görevine devam ettiniz. Sizin haberiniz olmadan partide kuş uçmaz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —