Tarih: 10.02.2023 17:07

Kripto Para Piyasası Depremzedeler İçin Harekete Geçti! Ahbap Derneği’ne Yapılan Kripto Para Bağışları, 3 Milyon 500 Doları Aştı!

Facebook Twitter Linked-in

Karada meydana gelmiş en büyük depremlerden birisi olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depreminin ardından yabancı ülkelerin yönetimleri de harekete geçti. Son dönemlerin en popüler varlıklarından olan kripto paralar aracılığı ile depremzedeler için bağışlarda bulunmak isteyen yabancı vatandaşlar ve şirketler, Türkiye’ye kripto paralar ile yardım yapabilmenin yollarını aradı. Bu noktada ilk adım şarkıcı Haluk Levent’ten geldi.

Kurucusu olduğu Ahbap Derneği için kripto para hesabı açtıran ve bir hafta boyunca ilgili hesaba şeffaf bir şekilde kripto para bağışlarının yapılabileceğini belirten Haluk Levent’ten sonra BtcTurk de diğer kurumlar için harekete geçti. Dün itibari ile birçok kurum için kripto para cüzdanları açılırken son haber de İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan geldi.

O KURUMLAR İÇİN KRİPTO PARA CÜZDANLARI OLUŞTURULDU!

BtcTurk tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Kızılay, Ahbap Derneği, AFAD ve Paribu için kripto para cüzdanları oluşturuldu. Ethereum, Bitcoin, Tider, Tether ve TOG cinsinden kripto para yardımlarının kabul edildiği açıklandı.

İNSANİ YARDIM VAKFI DA DUYURDU!

BtcTurk’ün açıklamasının ardından İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan da yeni bir açıklama geldi. Vakıf, gelen yoğun talepler üzerine bir süre boyunca kripto para bağışını kabul edeceğini bildirdi.

AHBAP DERNEĞİNE REKOR BAĞIŞ!

Kripto para cinsinden bağışları ilk olarak kabul etmeye başlayan kurumlardan olan Ahbap Derneği, rekor bir yardıma imza attı. Edinilen bilgilere göre toplamda 3 milyon 523 dolar değerinde bağış toplayan Ahbap Derneği’ne yardım gönderenler arasında Emin Gün Sirer de yer aldı. Sirer, kurucusu olduğu Avalanche Vakfı aracılığı ile Ahbap Derneği’ne 1 milyon dolar karşılığı olan AVAX bağışında bulundu.

BLOOMBERG HESAPLADI!

Bloomberg HT tarafından yapılan hesaplara göre Kızılay, AFAD, Ahbap, Paribu, İHH ve BtcTurk, 9 Şubat saat 11:00 itibari ile toplamda 4 milyon 200 bin dolar tutarında kripto para cinsinden bağış aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —