Tarih: 24.08.2022 11:56

İBB öğrenci yurtlarına başvurular başladı? İşte aranan şartlar ve tüm bilgiler

Facebook Twitter Linked-in

İBB'nin öğrenci yurtları başvurusu bugün başladı. Peki, başvuru için aranan şartlar neler, hangi yurtlar hizmet veriyor. İşte bu soruların yanıtları ve yurt başvurusu ile kayıt takviminin detayları...

İBB ÖĞRENCİ YURTLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Öğrencinin T.C. vatandaşı olması,

Öğrencinin ön lisans ve lisans öğrencisi olması,

Öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumunun İstanbul il sınırları içinde yer alması,

Devlet üniversitesinde veya %100 burslu olarak vakıf üniversitelerinde okuyor olması,

Ailesinin İstanbul il sınırları dışında ikamet ediyor olması gerekiyor.

YURT ÜCRETİ NE KADAR?

2022-2023 Akademik dönemi için aylık 950 TL, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil olarak belirlenmiştir.

İBB'nin 6 kadın, 4 erkek yurdu bulunuyor. Bu yurtlar İBB'nin sitesinde şöyle tanıtılıyor:

Örnektepe Kız Öğrenci Yurdu 2021 yılında hizmete başlamış olup, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. İstanbul’un incisi Haliç’in eşsiz manzarası ile eşlik ettiği yurt binası merkezi konumu ile öğrencilerimizin ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Avcılar 1 Kız Öğrenci Yurdu 2021 yılında hizmete başlamış olup, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. 7 kattan oluşan yurdumuz İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesine olan yakınlığı ile dikkat çekmektedir.

Avcılar 2 Kız Öğrenci Yurdu 2021 yılında hizmete başlamış olup, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yurt binamız İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesine olan yakınlığı ile dikkat çekmektedir.

Özel İBB Maltepe Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 10 kattan oluşmaktadır.

Özel İBB Eyüpsultan Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 7 katttan oluşmaktadır.

Özel İBB Bayrampaşa Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 9 kattan oluşmaktadır.

Özel İBB Gaziosmanpaşa Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 18 kattan oluşmaktadır.

Özel İBB Şişli Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 8 kattan oluşmaktadır.

Özel İBB Esenyurt Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 7 kattan oluşmaktadır.

Özel İBB Ümraniye Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu 2022 yılında hizmete başlamıştır. Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilmiştir. Yükseköğrenim seviyesindeki öğrencileri ağırlayan yurt binası 11 kattan oluşmaktadır.

BAŞVURU KABUL VE KAYIT SÜRECİ NASIL OLACAK? İŞTE YANITI

22 Ağustos'ta başlayan yurt başvuruları 28 Ağustos'a kadar sürecek. 12 Eylül'de ise www.ibb.istanbul internet sitesinden asil ve yedek sonuçlar listesi duyurulacak. Asil listedekiler 5 iş günü içinde kayıt evrakları ile kayıt yaptırabilecek. 21 Eylül gün sonuna kadar kayıt yaptırmayan asil listedekilerin yerine 22 Eylül itibarıyla yedek listedeki öğrencilere bilgilendirme yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —