Tarih: 11.06.2023 12:28

MASKİ'den Bozköy Deresi'nde tersip bendi imalatı

Facebook Twitter Linked-in

Yağışlı havalarda taşkınların oluşmaması için tüm önlemleri alan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bu kapsamda ilk olarak Uncubozköy mahallesindeki Çakal Deresinde yağmur sularının sağlıklı bir şekilde Bozköy deresine deşarj edilmesi için menfez çalışmalarını tamamladı.

Menfez çalışmalarının ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Spil Dağı’ndan ve derelerden gelen yoğun su akışının önüne geçebilmek amacıyla tersip bendi imalatlarına başlandı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz ve mahalle muhtarı Halil Oğulganmış ve yetkili personel ile birlikte bend çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mümin Deniz, “Geçtiğimiz kış aylarında yaşanan aşırı yağışlı havalarda Çakal Deresi olarak adlandırılan noktanınBozköy Deresi ile olan bağlantı kısmında sorunlar yaşandı. Önce Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı menfez çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmaları takiben, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak derenin üst kısımlarından itibaren aşağıya doğru 4 adet tersip bendi imalatı yapıyoruz. Buradaki amaç yukarıdan hızlı bir şekilde gelen suyun, menfezi kapamaması ve sağlıklı bir şekilde akışının sağlanmasıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —