Tarih: 13.02.2023 15:53

Bakan Çavuşoğlu: ″Yalan yanlış bilgileri yaymak iyi niyet değildir″

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Suriyelilere kapı açıldı iddiası

"Yanlış bilgileri yaymak heralde iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Türkiye’de deprem oldu Suriye’yi de etkiledi. Uluslararası toplum Türkiye’ye destek veriyor, teşekkür ediyoruz. Uluslararası toplumun bir kısmı Suriye halkına destek vermek istiyor bunun için de teşekkür ediyoruz. Oradaki depremden etkilenenlerde can.

Bu yardımların bazıları doğrudan havadan gidiyor bu uçaklara hava sahamızı açıyoruz. BM İnsani yardımları yıllardır Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan geçiyor. Bu geçişin diğer tarafında hasar olmuştu bunlar şu anda tamir ediliyor. Her geçen gün insani yardım tırlarının sayısı artıyor. Bu dönemde uluslararası topluma ve BM’ye Kilis’te bizim kontrolümüzde olan iki kapı var. Bu kapıdan da insani yardımlara da açabileceğimizi söyledik olay bundan ibaret.

PKK’nın YPG’nin kontrol ettiği yerlerde kapı açılması söz konusu değildir. Ayrıca yoğun bir şekilde 'Türkiye’ye Suriye’den mülteci geliyor akımı var' bilgisi de doğru değildir. Bunları yayan insanalara bakıyoruz normalde ciddiye almamız gereken insanalar öyle düşündüğümüz insanlar. Bilgi almak istiyorlarsa bize  sorsunlar biz gerekli bilgileri veririz. Bu kapıların açık olması yoğun bir şekilde ülkemize Suriyeli gelmesi anlamına gelmez. Bunaları defalarca açıklamamıza rağmen her gün yeni yeni versiyonlarıyla yalan ve yanlış bilgileri yaymak gerçekten iyi niyet değildir. Bizim söylediklerim gayet açık kimse bunu bir yere çekmesin. Halkımızın duygularıyla oynamasın."

 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —