Tarih: 05.04.2023 14:12

Anne Karnındaki 39. Haftada Bebek Gelişimi: Doğum Yaklaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

Anne Karnındaki 39. Haftada Bebek Gelişimi Anne karnındaki 39. haftada bebek yaklaşık 3,2 kg ile 3,6 kg arasında ve 48 ila 52 cm uzunluğunda olabilir. Bu haftalarda, bebeğin akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri ve diğer organları tamamen gelişmiştir ve doğum için hazırdır.

Bebeğin derisi artık daha kalın bir tabaka haline gelmiştir ve lanugo adı verilen tüylerin büyük bir kısmı dökülmüştür. Bebeğin vücudu artık daha dolgun hale gelmiştir ve yağ dokusu artmıştır, bu sayede doğum sonrası vücut ısısının korunması sağlanır.

Bu haftalarda, bebeğin başı genellikle pelvisin dibine doğru yerleşir ve hazırlıklarını tamamlar. Başın bu pozisyona gelmesi, doğumun başlaması için hazırlık aşamasıdır.

Doğum Öncesi Hazırlık

39. hafta, doğumun her an gerçekleşebileceği bir haftadır ve bu nedenle anne adayları son hazırlıklarını yapmalıdır. Bebeğin doğumunu kolaylaştırmak için düzenli egzersiz yapmak, doğum planını hazırlamak, doğum için gerekli malzemeleri hazırlamak ve doğum sonrası dönemi planlamak önemlidir.

Doğumun Başlaması

Doğumun başlaması belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak yukarıdaki belirtiler, doğumun yaklaştığının bir işaretidir ve anne adayının doğuma hazırlıklı olmasını sağlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —