Tarih: 19.05.2023 23:19

Deprem Bölgesindeki Adaylardan KPSS Ücreti Alınmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), deprem bölgesinde ikamet eden veya 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde bu ilçede ikamet etmiş olan adaylardan KPSS oturumlarında sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacağını duyurdu. ÖSYM'nin son dakika kararı, adaylara ekonomik destek sağlayarak depremzedelerin sınav sürecinde mali bir yük altında kalmamasını hedefliyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçelerinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS oturumları için sınav ve başvuru hizmeti ücreti alınmayacağını belirtti.

ÖSYM Başkanlığı, daha önce de 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) OHAL kapsamına alınan illerde sınava girecek adaylardan ücret alınmayacağını duyurmuştu. Bu kapsamda alınan yeni karar ise deprem bölgesindeki adaylara destek olmayı amaçlıyor.

ÖSYM, adayların adres bilgilerini Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden kontrol edecek. Adres bilgisi teyit edilmeyen adaylar, ücretsiz başvuru yapma imkanından yararlanamayacaklar.

2023-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GY-GK/Eğitim Bilimleri/Alan Bilgisi/ÖABT) başvuruları ise 16 Mayıs 2023 ile 29 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu karar, deprem bölgelerinde yaşayan adaylara kolaylık sağlarken, sınav sürecinde maddi yük altında kalmamalarını ve eşit bir şekilde sınava hazırlanabilmelerini hedefliyor. ÖSYM'nin bu adımı, depremzedelerin yaşadığı zorluklara duyarlılık gösterdiğini ve eğitim hakkının korunmasına verdiği önemi ortaya koyuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —