Tarih: 10.06.2023 15:06

Güney Afrika Milli Takımının Efsanevi Teknik Direktörü Clive Barker Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Güney Afrika Milli takımının karizmatik eski teknik direktörü Clive Barker, hayatını kaybetti. Barker, Güney Afrika Milli Takımı'nı Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon yaparak büyük bir başarı elde etmişti.

Aynı zamanda Barker, Güney Afrika'yı ilk kez Dünya Kupası'na götüren isim olarak da tanınıyordu. 78 yaşındaki Barker, takımı Dünya Kupası'na katılma hakkını kazandırmış olsa da, turnuvadan 6 ay önce görevden alınmıştı.

Beyaz bir teknik direktör olmasına rağmen, 1970'lerde Güney Afrika'daki siyahi nüfusun yaşadığı kasabalardaki takımlara koçluk yaparak ülkenin apartheid düzenlemelerine meydan okumuştu. Barker, 40 yıllık kariyeri boyunca önemli bir iz bırakmıştı.

Apartheid, Güney Afrika'da 1948 ile 1994 yılları arasında beyaz olmayanlara yönelik uygulanan ırksal ayrımcılık temelli yasalar ve politikaları ifade eder. Bu politikalar, beyaz ırkın üstünlüğüne dayalı olarak siyahilerin vatandaşlık, sağlık ve eğitim gibi temel haklardan daha az yararlanmasına neden oluyordu. Nelson Mandela'nın başkan seçilmesiyle birlikte bu ayrımcı yöntemler sona erdirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —