Tarih: 11.07.2023 16:41

Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli? Selçuk Özdağ'ın eşi kim?

Facebook Twitter Linked-in

Selçuk Özdağ kimdir? Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

 

SELÇUK ÖZDAĞ KİMDİR?

Selçuk Özdağ 7 Ağustos 1958 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamlamasının ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü ve Manisa Gençlik ve Spor Akademisinden (şu anki Manisa Celal Bayar Üniversitesi) mezun olan Özdağ, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalında 1997 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında doktora eğitimini bitirdi. 2012 yılında ise Doçent oldu.

1975 yılında üniversite öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi faaliyetlere başladı. 1983 - 1987 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler aldı. 1991 genel seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisinden Ankara milletvekili adayı oldu. Kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etmiştir. 1994 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'den Ankara Keçiören belediye başkan adayı oldu. 1999 genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'den Manisa milletvekili adayı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından BBP’den istifa etmiştir.

 

11 Haziran 2011 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi. 

13 Eylül 2019 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğinden istifa etti.12 Aralık 2019 tarihinde eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında katıldı. Gelecek Partisi'ne katılmasının ardından saldırıya uğradı. 

Son olarak ise  Saadet Partisi Grubunun Grup Başkanı oldu. 

 

SELÇUK ÖZDAĞ'IN EŞİ KİM?

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursu Öğreticiliğinden emekli olan Huriye Özdağ ile evli olan Doç. Dr. Selçuk Özdağ, iki kız çocuğu babasıdır.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —