Tarih: 03.06.2023 16:03

Testnet Nedir ve Testnet Para Kazanma: Detaylı Rehber

Facebook Twitter Linked-in

Son dönemde para kazanma isteğiyle ilgili en çok araştırılan konulardan biri Testnet Nedir ve Testnet Para Kazanma konuları haline geldi. Bu makalemizde, Testnet'in tam olarak ne olduğunu ve para kazanmak için neler yapılabileceğini detaylarıyla açıklıyoruz.

Testnet Nedir?

Testnet, test amaçlı kullanılan alternatif bir blok zinciridir. Testnet madeni paraları, gerçek madeni paralardan farklıdır ve testnet madeni paralarının herhangi bir parasal değeri yoktur. Bu sayede uygulama geliştiricileri veya test uzmanları, değerli madeni paralar kullanmadan deneme yapabilirler. Kısacası, testnet, test amaçlı bir paralel ağdır. Bitcoin'in ana blok zincirine "livenet" denir ve testnet'ten tamamen ayrılır. Her ne kadar benzerlikleri olsa da, testnet ve livenet birbiriyle uyumlu değildir. Yani testnet'te gerçek paraları kullanamazsınız ve livenet ağında testnet paralarını kullanamazsınız.

Testnet Para Kazanma

Testnet Para Kazanma, bir blockchain ağının test amaçlı kullanıldığı bir ağda gerçekleşir. Bu ağda madencilik yaparak testnet coin'leri kazanabilirsiniz, ancak bunlar gerçek para olarak kabul edilmez ve sadece test amaçlı kullanılabilir. Testnet ayrıca dapp geliştirme veya smart contract test etmek için de kullanılabilir. Testnet için ücretsiz jetonlar, "Faucet Web Siteleri" olarak bilinen siteler aracılığıyla elde edilebilir. Bu web siteleri, fazladan testnet madeni parasına sahip olan madenciler gibi kullanıcılar tarafından yönetilir. Kullanıcının işi bittiğinde, nezaketle iade edilmesini isterler ve talep eden herkese para gönderirler.

Testnet ve normal ağ üzerinde para alışverişi yapma prosedürü aynıdır. Bloklar çıkarılır, madencilik yoluyla madeni paralar oluşturulur, kullanıcılar diğer kullanıcılardan Bitcoin alır, işlem blok zincirine eklenir, işlem blokları çıkarılır gibi prosedürler uygulanır. Yeni başlayanlar ve Bitcoin tabanlı uygulamalar üzerinde çalışan programcılar, testnet blok zincirinde işlemler üretmek için testnet paralarını kullanır. Bitcoin Testnet uygulaması için ekstra bir kurulum gerekmez. Yazılıma, normal ağ blok zinciri yerine Testnet blok zincirine bağlanması talimatını veren özel bir işaret kullanılarak Testnet'e bağlanabilen Bitcoin cüzdanları başlatılabilir. Ancak, programın etkili bir şekilde senkronize olabilmesi için, en son blok zincirini indirmesi gerekecektir. Neyse ki, Testnet blok zinciri ana blok zincirinden çok daha küçüktür. Ana blok zincirinin boyutu yaklaşık 156 Gigabayt iken, testnet blok zincirinin boyutu sadece yaklaşık 14 Gigabayt'tır.

Testnet Dolandırıcılığından Nasıl Kaçınılır?

Başka bir kişiden Bitcoin satın almak, kripto para dünyasına girmenin yaygın bir yoludur. Ancak, her zaman alışveriş yaptığınız kişiyi tanımak pratik olmayabilir. Eğer kripto satın almayı düşünüyorsanız, güvendiğiniz bir kripto para borsası bulmanızı öneririz. Coinbase.com gibi en iyi borsalardan biri örnek olarak gösterilebilir. BitPay uygulaması, Bitcoin satın almanıza ve cüzdanınıza aktarmanıza yardımcı olmak için Coinbase ile entegre olabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —