Tarih: 08.06.2023 12:32

Haziran 2023 Çaykur 500 gr ve 1 kg fiyatı

Facebook Twitter Linked-in

Çay ülkemizde yaşayan her insanın günlük olarak sıklıkla tükettiği ürünlerden biri. Hatta öyle ki bir çok kişi çay tüketimini alışkanlık haline getirmiş durumda. Çoğu evde ise ocağın altı hiç kapanmıyor, demlik hiç boş kalmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde Rize'de gerçekleştirdiği mitingde çay fiyatlarında artış yapılacağına dair “Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Açıklama sonrasında yapılan zamların ardından Çaykur, ürünlerine yüzde 43 oranında bir zam uyguladı ve yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Çay Tiryakilerinin gözde firması Çaykur'un en çok satılan çay markası Tiryaki ve Rize Turist. 2023 yılının ocak ayında yayımlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın fiyatı 141.54 TL olarak belirlendi.

1 kilogramlık Tiryaki çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı yine eski listede 95.95 TL iken yeni listede bu fiyat 138.38 TL olarak güncellendi.

Firmanın tüm çaylarına yaptığı zam oranı ortalama yüzde 43'e denk geliyor.

ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada "Şu an raflardaki çayın fiyatı 2023 üretim fiyatının çok altında. Raflarda çaya zammın eli kulağında..." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Sektör çalışanları ve uzman isimlerden gelen son dakika açıklamasına göre ilerleyen aylarda çaya ikinci bir defa daha zam uygulanacağı tahmin ediliyor. Beklenen zam oranı ise 10-15 bandında.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —