Tarih: 26.03.2023 11:04

Bu İddia Ortalığı Karıştırır! Meğerse Elon Musk OpenAI'yi de Yönetmek İstemiş!..

Facebook Twitter Linked-in

Herkes interneti sallayan ChatGPT yapay zekasından bahsediyor. Bu gelişmenin ardından dünya devleri yapay zekaya yatırım yapmaya başladı. Bing ChatGPT'nin durdurulması, anında aramada Google'ı bile geçmeyi başardı. Google, Bard ile buna karşı koymaya çalışıyor.

Hal böyle olunca bütün gözler ChatGPT'ye döndü.

Ancak öyle görünüyor ki bugün yaşadıklarımızı Elon Musk önceden görmüş.

ChatGPT ve DALL-E gibi yapay zeka modellerine öncülük eden OpenAI, 2015 yılında aralarında ünlü milyarder Elon Musk'ın da bulunduğu küçük bir grup tarafından kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu. 

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk'ın 2018 yılında ChatGPT'nin yaratıcısı OpenAI şirketini satın almaya çalıştığı ancak reddedildiği ortaya çıktı.

Semafor'un haberine göre Elon Musk, OpenAI'yi devralıp başa geçmek istedi ancak başarısız oldu.

Ancak Semafor raporuna göre Musk, 2018'in başlarında OpeanAI'yi satın alarak Google ile rekabet etmeyi planlıyordu. Teklifini sunan Musk, kontrolün kendisine verilmesini istedi. Ancak, diğer OpenAI kurucuları, en önemlisi şirketin CEO'su Sam Altman ve şu anki Başkan Greg Brockman, bu teklifi reddetti.

Aynı yıl Tesla'ya geçmek için Elon Musk, OpenAI'den ayrılmıştı. İddiaya göre Elon Musk, istediği olmayınca OpenAI'ye vermeyi düşündüğü 1 milyar dolarlık fon desteğinden vazgeçti. Sadece 100 milyon dolar verdi. Bu durum da OpenAI'yi zor duruma düşürdü ve Microsoft'la anlaşmak zorunda bıraktı. Bakalım Elon Musk bu iddialara nasıl yanıt verecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —