Tarih: 08.05.2023 12:21

150 Bin TL Geri Ödemesiz Hibe Desteği Başladı! KOSGEB Para Dolu Kesenini Ağzını Açtı! İşyeri Olmayanlar Da Yararlanabiliyor! İşte Şartla

Facebook Twitter Linked-in

İşletmeler, KOBİ’ler ve girişimcileri destekleyen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ya da kısa haliyle KOSGEB, yeni bir desteğin duyurusunu paylaştı. Sektörel desteklerini sürdüren KOSGEB’in hedefinde bu kez, mobilya sektörü olduğu ortaya çıktı. Mobilya sektörünü destekleyecek olan KOSGEB, desteği kapsamında yaptığı açıklamada; aradığı şartları, hibe tutarını ve başvuru kanallarını bildirdi.

Finansal anlamda istikrarın korunabilmesi ve küçük ile orta işletmelerin piyasadaki varlığını sürdürebilmesi için destekleme programlarını devreye almaya devam eden KOSGEB, bu kez ‘Mobilya İmalatı Hibe Desteği’ paketini hayata geçirdi. Mobilya imalatı desteği kapsamında mobilya üretip bu mobilyaları satmak isteyen girişimcilere destek vereceği öğrenilen KOSGEB, destek miktarını ise 150 bin TL olarak ilan etti. Peki KOSGEB mobilya imalatı hibe desteği nasıl alınır, başvuru şartları neler? İşte KOSGEB mobilya imalatı hibe desteğine ilişkin tüm detaylar…

MOBİLYA ÜRETİCİLERİ İÇİN DESTEK BAŞLADI

Hem beyaz eşya hem de diğer mobilyaları satmayı düşünenler için bir destek paketi hazırlamış olan KOSGEB, paketten yalnızca kendi ürettiği mobilyaları satacak olan kişilerin yararlanabileceğini bildirdi.

Yani al sat yapan kişilerin destek paketinden yararlanamayacağının altını çizmiş olan KOSGEB, bu kapsamdaki kişilerin işyeri açmasına ilişkin verilecek olan destek hakkında; “Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. Mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

TOPLAMDA 150 BİN TL ÖDEME YAPILIYOR

C-31 türü mobilyaların üretimi halinde hibe programından yararlanabileceğini bildiren KOSGEB, bu program kapsamında 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe, 100 bin TL’ye kadar geri ödemeli sıfır faizli kredi sağlanacağını bildirdi. Toplamda 150 bin TL’lik destek sağlayacak olan KOSGEB; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 18 yaşını aşmış, KOSGEB Girişimcilik Sertifikası’nı almış ve KOSGEB Mobilya İş Planı’na sahip olan kişilerin ikamet ettikleri KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceğini duyurdu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —