Tarih: 16.02.2023 09:31

Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir? Miraç kandili orucu kaç gün tutulur?

Facebook Twitter Linked-in

Recep ayının 26'sında idrak edilen Miraç kandili bu sene 17 Şubat'a denk geliyor. Peygamber Efendimiz'in Allah'ın huzuruna yükseltilmesine binaen büyük öneme sahip olan Miraç Kandili için oruç tutmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. Peki, Miraç kandili orucu kaç gün tutulur? Miraç Kandili orucuna nasıl niyet edilir?

MİRAÇ KANDİLİ ORUCU KAÇ GÜN TUTULUR?

Kandil geceleri için tutulan nafile oruçların asıl zamanı, geceyi takip eden gün olmakla birlikte, daha önceki günle birlikte oruç tutulabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üç aylarda oruç tutma konusunda aktarılan bilgi şu şekilde:

"Halk arasında üç aylar diye bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardır. Nitekim Hz. Peygamber, Recep ayı girdiğinde "Allah'ım! Recep ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan'a ulaştır." diye dua etmiştir (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 259). Ramazan ayında oruç tutmak farzdır (Bakara, 2/184-185). Recep ve Şaban aylarında ise; Hz. Peygamberin (s.a.s.) diğer aylara oranla daha fazla nafile oruç tuttuğu, ancak Ramazan'ın dışında hiçbir ayın tamamını oruçlu geçirmediği hadis kaynaklarında yer almaktadır (Buhârî, Savm, 52-53; Müslim, Sıyâm, 173-79).

ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

"Niyet ettim Allah rızası için bugünkü nafile orucumu tutmaya." şeklinde niyet edebilirsiniz. Oruca niyet etmek için en uygun an sahur vakti olacaktır. Sahur saatleri içinde yeme içme eylemi bitince niyet edilirse, oruç için iyi bir başlangıç yapılabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —