Tarih: 10.06.2023 10:36

Kastamonu'da İnşaat Hırsızları Şoka Uğrattı: "Nasıl Çaldık" Yazarak Kayıplara Karıştılar

Facebook Twitter Linked-in

Kastamonu'nun Cide ilçesinde bulunan bir inşaat halindeki binaya giren hırsızlar, çaldıkları elektrik kablolarıyla kayıplara karıştıktan sonra duvara "nasıl çaldık" yazarak büyük bir şok yarattı. Olay, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hakkı Hızar'a ait inşaat halindeki binaya giren hırsızlar, elektrik kablolarını çalarak izlerini kaybettirdi. Hırsızlar, binanın duvarına "nasıl çaldık" yazarak bıraktıkları notla dikkat çektiler. Sabah işe gelmek için inşaata gelen elektrikçi Yalın Çağlayan, duvardaki yazıyı görünce şaşkınlığa uğradı. Daha sonra tesisatı kontrol eden Çağlayan, elektrik kablolarının kesilerek boruların çalındığını fark etti. Bunun üzerine inşaat sahibi Hakkı Hızar'a haber veren Çağlayan, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak için polis karakoluna gitti.

"EMEĞİMİZİ ÇALDILAR VE ARDINDA BİR NOT BIRAKTILAR" Duruma tepki gösteren Yalın Çağlayan, "Buraya emek verdik, 20 gündür çalışıyorduk. Müteahhit firma işin bir an önce bitirilmesini istiyordu. İşi neredeyse tamamlayıp 4 katı bitirmiştik. İnşaata geldiğimizde elektrik kablolarının ve tesisattaki kabloların çalındığını fark ettik. Kablolar kesilip borulardan çıkarılmış. Yaklaşık 10 metre kadar kablo çalınmış. Üstelik duvara bir not bırakmışlar. Bu kadar emeğimizi çalıp ardında bir not bırakmışlar. İlk başta çok önemsemedik, fakat yazıyı görünce bunu haber yapmak istedik. Herkes duysun, bu bir emek hırsızlığı, bu tür işleri yapmak kolay değil. Sokaklarda dolaşan güvenlik görevlilerimiz var, onların da bu tür kişilere göz açtırmamasını istiyoruz. Müteahhit arkadaşımız zararımızın bir kısmını karşılamayı kabul etti, ama bu yazıyı görünce çok üzüldüm. Bu kadar basit olmamalı. Bir gecede hırsızlar yüzünden emeğimiz heba oldu. Bayram arifesinde diğer işlerimize bakacaktık, şimdi onlara bile bakamıyoruz. Cezaların caydırıcı olmasını istiyoruz. Gereken cezayı almalarını istiyorum. Belki burada kamera yok, bu hırsızlara ulaşılamayacak, ama bu adamların bu kadar rahat dışarıda dolaşmamaları gerekiyor. Eğer biri bir şey duyar ya da bilgi sahibi olursa bize ya da yetkililere haber versin. Burada 15-20 gündür çalışıyoruz, işi yetiştirmeye çalışıyoruz, peşimizden sıvacılar gelecekti. Bu hırsızlar oldukça profesyonel çalışmış, merdivenlere çıkarak yüksek yerlerdeki kablolarımızı bile almışlar" dedi.

"YAZIYLA YENİDEN GELECEKLERİNİ İMA EDİYORLAR" Hırsızların duvardaki yazıyla birlikte yeniden geleceklerini ima ettiklerini belirten Çağlayan, "Yazdıkları yazıyla tekrar gelebileceklerini ima ediyorlar. Üst kısmına başka bir yazı yazmak istemişler, ama sonra silmişler, yazıyı okumak için uğraştık ama anlayamadık. Sanırım oradaki yazıyı beğenmediler, alt kısma bu yazıyı yazdılar" diye konuştu.

"İNŞAATA KAMERA TAKARAK ÖNLEM ALACAĞIM" Daha önce benzer hırsızlık olayları yaşandığını belirten inşaat sahibi Hakkı Hızar ise, "Sabah inşaata geldiğimizde elektrikçi arkadaşımız kabloların çalındığını söyledi. Daha önce başka inşaatlarda da böyle olaylar olmuştu. Sanırım bu bölgeyi bilen kişiler bunu yapmış olmalı. Cide'de bunu yapan kişilerin olduğunu biliyoruz. Bu sorunu çözmek için bir çözüm bulmalıyız. Çok mağdur olduk, işimiz de gecikti. Bina yapılmışken böyle kalmaz, kaldığı yerden devam eder, ama yine de mağdur olduk. Allah korusun, o sırada gelmiş olsaydık hırsızlarla karşı karşıya gelebilirdik. Yetkililerden yardım bekliyoruz, çok mağdur olduk. Emniyet Müdürlüğü'ne gidip şikayette bulunduk, ancak henüz bir sonuç alamadık" dedi.

Müteahhit Hakkı Hızar, inşaata kamera takarak önlem alacaklarını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —