Tarih: 09.08.2023 17:51

Trabzonspor stadına adını veren Papara nedir? Papara nasıl kullanılır, Papara hesabı nasıl açılır?

Facebook Twitter Linked-in

Trabzonspor stadının adı Papara Park olarak değişti. Papara, 1 milyar 416 milyon TL karşılığında kulüp ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Bunun üstüne yurttaşlar Papara'nın ne olduğu merak ederek arama motorları üzerinden araştırmalarını artırdı. Peki, Papara nedir? Papara nasıl kullanılır? İşte tüm ayrıntılar...

PAPARA NEDİR?

Papara, FinTech alanında faaliyet gösteren, Türkiye merkezli bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşudur. 2016 yılının Nisan ayında kurulan şirket Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan yetkili lisans alarak aynı yılın Ağustos ayında faaliyetlerine başlamıştır. 

 

 Papara, kullanıcılarına hızlı ve ücretsiz bir şekilde dijital hesap ve kart sağlayan bir platformdur. Başvuru yapan kullanıcılarına dakikalar içinde hesap ve kart sahibi olma imkanı sunan finans kuruluşu, geleneksel bankacılığın aksine sunduğu pratik çözümler ile dikkat çekmektedir.


 PAPARA KİMİN, ORTAKLARI KİMLER?


Papara'nın asıl sahibi Ahmet Faruk Karslı'dır. 2016 yılında Papara'yı kuran Karslı'nın ortağı ise İlker Diker olarak bilinmektedir. Şirketin diğer yönetim kurulu üyeleri ise şu şekilde:

 

BDD'nın 2016 yılında çıkardığı yönetmelikten sonra İlker Diker,15 milyon liralık yatırımla Papara'ya ortak olmasıyla gündeme gelmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —