Tarih: 24.03.2024 02:22

Netflix'in gündemdeki bilim kurgu dizisi Çin'de tartışma yarattı... Peki, 3 Cisim Problemi konusu nedir?

Facebook Twitter Linked-in

Üç Cisim Problemi bu hafta Netflix ekranlarında izleyiciyle buluştu. Game of Thrones'tan tanıdığımız Benioff ve Weiss'in imzasını taşıyan bu yeni dizi Netflix'in 'büyük kumarı' olarak adlandırılıyordu. Çünkü Netflix, merakla beklenen bilim kurgu dizisine 160 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı... İşte dizi hakkında merak edilen soruların yanıtları:

3 CİSİM PROBLEMİ DİZİSİNİN KÜNYESİ

Sezon:1
Bölüm: 8
Tür: Bilim Kurgu
Başroldekiler:Jess Hong,Liam Cunningham,Eiza González

Dizide David Benioff, D.B. Weiss ve Alexander Woo imzası var.

3 Cisim Problemi Konusu

Dizi 1960'larda Çinli bir bilim insanının verdiği bir kararın sonuçlarını odaklanıyor. Bu kararın birden fazla nesli nasıl etkilediğini ve insanlığın bir kişi tarafından verilen ve dünya dışı yaşamla karşılaşmaya kapı açan olaylarla nasıl boğuşmak zorunda kaldığını ele alıyor.

Netflix diziyi şu şekilde özetliyor:

"Farklı kıtalara ve dönemlere yayılan bu serüvende ölümcül bir tehditle savaşan beş parlak bilim insanı, doğa kanunları altüst olurken dünyayı sarsacak keşiflere imza atar."

Hikaye, 1960'ların Çin'inde genç bir kadının, uzay ve zamanın ötesinde günümüze kadar yankılanan kader niteliğinde bir karar vermesiyle başlıyor. Bir grup parlak bilim insanı ise insanlığın en büyük tehdidini durdurmak için güçlerini bir dedektifle birleştirmek zorunda kalır.

DİZİ BİR KİTABA MI DAYANIYOR?

Dizi, Çinli yazar Cixin Liu'nun 2008 tarihli ünlü üçlemesine dayanıyor. Netflix'e göre dizide imzası bulunan üç isim Benioff, Weiss ve Woo, sürecin başında Zoom üzerinden yazar Cixin Liu ile görüştü ve romancının eserinin uyarlanması için onayını aldı. Dizi ve roman serisi arasında kronolojik farklar, karakter değişiklikleri, eklemeler gibi farklar bulunuyor.

ÇİN'DE FİKİR AYRILIKLARI YARATTI

Ülkenin en ünlü bilimkurgu yazarı Liu Cixin'in romanından uyarlanan dizi Çin'de fikir ayrılıkları yarattı.

Bazı Çinli sosyal medya kullanıcıları Çin'deki Kültür Devrimi'ni tasvir eden sahnelerle başlayan dizinin Çin'i kötü gösterdiğini savundu. Bazı kullanıcılar ise dizinin roman serisinden farklarını eleştirdi. Dizideki söz konusu sahnede Pekin'deki Tsinghua Üniversitesi kampüsünde, bir fizik profesörü kendi öğrencileri tarafından sahnede vahşice dövülerek öldürülür.

Sosyal medya platformu Weibo'daki bir yorumda "Netflix 'Üç Cisim Problemi'ni ya da Ye Wenjie'yi (hikayenin baş kahramanı) hiç anlamıyorsunuz!" denildi.

CNN'nin haberine göre ise ülkenin modern tarihindeki çalkantılı bir dönemi tasvir eden sahneler nedeniyle dizi internette milliyetçi öfkeye yol açtı.

Habere göre Liu'nun bir üçlemenin parçası olan romanı, Çin'in son yıllardaki en başarılı kültürel ihracatlarından biri ve eski ABD Başkanı Barack Obama da dahil olmak üzere dünya çapında hayran kitlesine sahip.

ROTTEN VE IMDB PUANI

Dizinin Rotten eleştirmen puanı yüzde 76. Dizinin IMDb puanı ise 7.6

 

2. SEZON OLACAK MI?

David Benioff ve DB Weiss, yeni sezonlar için heyecanlı ve istekli görünüyorlar. 2. sezon için ellerinde fikirden fazlası olduğunu söylüyorlar. Gelecek sezonların gelip gelmeyeceğini ise dizinin göreceği ilgi belirleyecek.

Oyuncu Kadrosu

Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong ve Jonathan Pryce.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —