Tarih: 16.12.2023 13:44

Rahmi Metin, Akp İle Yaşadığı Gerginliği Tatlıya Bağlayarak Rize Belediye Başkanlığı İçin Yeniden Aday

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylığını esnaf gezilerine başlayarak açıklamış oldu.Bu sayede seçim çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı.

Metin, esnaf ziyaretleri ile seçim kampanyasına start verdi. Bu hamle, Akp'den Rize Belediye Başkanlığı için tekrar aday olacağının sinyalini verdi.

Metin'in adaylık açıklaması öncesinde Akp il yönetimi ile yaşadığı gerginlik biliniyordu. Ancak, ilginç bir şekilde bu gerginlik, adaylık sürecinde tatlıya bağlanmış gibi görünüyor. Metin, geçmişteki anlaşmazlıkları bir kenara bırakarak yeniden seçimi kazanmayı hedefliyor.

Seçim atmosferine giren Metin, esnaf ziyaretleri sırasında halkın nabzını tutmaya çalışıyor.  Gerginlik yaşandığı dönemde Akp il yönetimi ile arasındaki diyalogun nasıl bir değişim gösterdiği ise merak konusu oldu. 

Rahmi Metin'in adaylığının açıklanmasıyla birlikte, Rize Belediye Başkanlığı için rekabetin nasıl bir seyir izleyeceği ve Akp ile ilişkisinin seçim sürecinde nasıl etkileşim göstereceği, önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

MUHALEFETTE HENÜZ HAREKET YOK

Muhalefe partilerinden CHP ve İYİ Parti'den henüz bir aday belirlenmiş değil. Cumhuriyet Halk Partisinde aday krizi yaşanıyor. Genel seçimlerde bir Milletvekili başarısı elde eden CHP Rize Belediyesi için iddalı bir aday çıkartamayacak gibi gözüküyor. İyi Parti'de ise geçmiş dönem MHP İl Başkanlarından Zeki Mayi ile görüşüldüğü bilgisi edinildi. Zeki Mayi'nin ise bu teklife sıcak bakmadığı ittifak olması halinde adaylığının olabileceği söylendi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —