Tarih: 16.06.2023 16:06

ABD'de Çocukların Ruh Sağlığı Tedavisi Alması: Çarpıcı Bir Araştırmanın Sonuçları

Facebook Twitter Linked-in

ABD'de gerçekleştirilen bir araştırma, 2021 yılında ülkedeki 5-17 yaş aralığındaki çocukların yüzde 14,9'unun ruh sağlığı tedavisi gördüğünü gösteriyor. Bu yeni araştırma, çarpıcı bir gerçeği açığa çıkarıyor: 2021 yılında ABD'de 5-17 yaş aralığındaki çocukların yüzde 14,9'u ruh sağlığı tedavisi almış.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) bağlı Ulusal Sağlık İstatistikler Merkezi'nin yaptığı araştırmada, okul çağındaki çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu ve anksiyetenin yaygın olduğu belirtiliyor.

Araştırmada, 2021 yılına ait Ulusal Sağlık Anketi verileri kullanılarak yapılan analizde, 5 ila 17 yaş arasındaki çocukların yüzde 14,9'unun ruh sağlığı tedavisi aldığı ve bu tedaviye alanların yüzde 8,2'sine ilaç reçete edildiği ortaya konuldu.

Bu yaş aralığı göz önüne alındığında, özellikle 12-17 yaş arasındaki çocukların ruh sağlığı tedavisi aldığı görüldü ve erkek çocuklarının tedavisinde kızlara kıyasla daha fazla reçeteli ilaç kullanıldığı belirtildi.

Araştırma, ırksal açıdan değerlendirildiğinde, beyaz çocukların en fazla, Asyalı çocukların ise en az ruh sağlığı tedavisi gören grup olduğunu gösterdi.

Araştırmada, tedavi alan çocukların çoğunun kırsal bölgelerde yaşadığı ve ruh sağlığı sorunları olan birçok çocuğun ihtiyaç duydukları tedaviyi alamadığına dikkat çekildi.

Araştırmanın sonuçları, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin internet sitesinde yayınlandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —