Tarih: 07.05.2023 17:25

Instagram'da Mavi Tik Nasıl Satın Alınır? Premium Seçeneği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Facebook Twitter Linked-in

Mavi tik, gerçekliği kanıtlanmış kişilere verilen bir onay işaretidir. Özellikle haber sitelerinde veya Wikipedia gibi kaynaklarda adı geçen ve resmi sosyal medya hesapları doğrulanan hesaplar mavi tik alabiliyorlar. Ancak son gelişmelere göre, mavi tik artık belirli bir ücret karşılığında herkese verilebilecek. Twitter'da olduğu gibi ücretli mavi tik işareti, sahte hesapların oluşmasına neden olmuştu. Bu sefer Instagram, güvenliği sağlamak ve karışıklıkları önlemek için nasıl bir yol izleyeceği henüz belli değil.

Instagram'da yayınlanan yeni güncellemeler arasında, "Premium" adında bir seçenek yer alacak. Bu seçenek sayesinde, kredi kartınız veya banka kartınızda adınız olan hesabınıza mavi tik alabileceksiniz. Ayrıca, gelecekteki güncellemelerde, mavi tik satın alan kullanıcılara özel özellikler de sunulacak. Örneğin, yeni yorumlara gif ekleme veya mesajlar penceresinin üzerindeki durum özellikleri gibi özellikler de Premium'un bir parçası olabilir.

Henüz Türkiye'deki fiyatlandırma hakkında net bir bilgi yok. Dolar veya Euro gibi yabancı para birimleri için belirlenen fiyatların ülkemizde geçerli olmayacağı unutulmamalıdır. Kur farkları nedeniyle yüksek fiyatlardan kaçınılacak ve hedef kitleye ulaşmak için Türkiye için yeniden fiyatlandırma yapılması planlanıyor. Premium'un, sadece mavi tik ile sınırlı kalmayacak, ayrıca reklamların da görünmemesi gibi ekstra avantajlar da sunması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —