Tarih: 13.07.2023 18:09

Pedofili ile suçlanan BBC spikeri belli oldu: Huw Edwards

Facebook Twitter Linked-in

BBC tarafından yayınlanan açıklamaya göre Edwards’ın eşi Vicky Flind, “Huw Edwards’ın ciddi akıl sağlığı sorunları nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü ve günler süren tartışmaların ardından öncelikle akıl sağlığını ve çocuklarını korumak için onun adına açıklama yaptığını” söyledi: “Huw ciddi akıl sağlığı sorunlarından muzdarip. Son yıllarda ağır depresyon tedavisi gördü. Son birkaç gündür yaşanan olaylar durumu daha da kötüleştirdi, ciddi bir kriz daha geçirdi ve şu anda hastanede yatarak tedavi görüyor ve burada kalmaya devam edecek.”

BBC’nin en çok kazanan sunucularından biri olan Edwards, II. Elizabeth’in ölümü, Kraliyet Ailesi düğünleri, İngiltere seçimleri ve 2012 Yaz Olimpiyatları da dahil olmak üzere Birleşik Krallık’a damga vuran tüm olaylarda BBC yayınlarını yönetmişti.
Birleşik Krallık’ı sarsan olay, The Sun’ın haberi ile duyuldu. Başta adı açıklanmayan bir BBC sunucusunun, ilk iletişime geçtiğinde 17 yaşında olan ve şu anda 20 yaşında olan bir çocuğunun cinsel içerikli fotoğrafları için para ödediği ortaya çıktı. BBC, haberin ardından “bir erkek çalışanını” açığa aldı ve olaydan ilk kez Mayıs ayında haberdar olduklarını söyledi.

Birleşik Krallık polisi, suç işlendiği ile ilgili henüz bir bilgi bulamadıklarını belirtti. BBC de bu esnada bir iç soruşturma yürütüyor.

Huw Edwards söz konusu gençle ilk iletişime geçtiğinde 17 yaşında olsa da, bu süre zarfında cinsel içerikli fotoğraf talep edilmemesi durumunda, Birleşik Krallık kanunları için suç niteliği taşımayabilir.

Kaynak: CNN


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —