Tarih: 23.06.2023 13:14

Mansur Yavaş'tan Tanju Özcan İddialarına Yanıt: "Siyasi Kazık Atma" İddiaları Asılsızdır

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştır. İşte özgünleştirilmiş metin:

"Öncelikle, gündemde kalma ve popülerlik peşinde koşan kişilere ayıracağımız zamanın sınırlı olduğunu belirtmek isteriz. Ancak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına zorunlu olarak bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık. Sayın Mansur Yavaş, 6'lı masada yaşanan sorunlu bir günün ardından Ankara'da diğer büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Herkes kendi kentinden geldiği için açıklama akşam saatlerine kalmıştır. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere Sayın Ekrem İmamoğlu ile aynı saatte paylaşım yapılmış ve diğer büyükşehir belediye başkanlarımız da aynı anda bu paylaşımları retweetlemiştir.

Daha sonra aynı saat dilimi içinde diğer büyükşehir belediye başkanlarımız da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayınladı. Sayın Meral Akşener hem Sayın Mansur Yavaş'a hem de Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu. Eğer iddialar doğru olsaydı, Sayın Meral Akşener yalnızca Sayın Mansur Yavaş'a çağrı yapardı. Bu bile iddianın asılsız olduğunu göstermektedir. Ayrıca, kamuoyunun da bildiği gibi, Sayın Meral Akşener, iki belediye başkanının kendisini ikna etmeye gittiğinde masaya dönme şartı olarak Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'nun "etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcıları" olmalarını istemiştir.

Eğer bu iftiralar doğru olsaydı, Sayın Meral Akşener kendisine "kazık atan" bir kişiden etkili ve yetkili bir görev talep etmezdi. Ayrıca Sayın Meral Akşener ve Sayın Mansur Yavaş birlikte onlarca miting yapmışlardır. Bir "kazık atma" durumu söz konusu olsaydı, bu çalışmalar da gerçekleşmezdi. Bizim bu tür temelsiz ifadelere ve dedikodu siyasetine daha fazla zaman ayıracak vaktimiz yok. Hayal dünyasının esaretindeki kişilerle uğraşarak onlara daha fazla değer katma niyetimiz de bulunmamaktadır. Siyaseten zarar veren bu anlayışın sona ermesi temennisiyle konuyu burada noktalıyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —