Tarih: 04.09.2023 22:20

Rize-İzmir uçuşları ne zaman başlıyor, hangi günler uçuş olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Rize-Artvin Havalimanı'ndan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yapılacak olan uçuşların başlama tarihini ve sefer günlerine ilişkin açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan geldi.

Uraloğlu'nun açıklamasına göre Rize-İzmir arası uçuşlar 18 Eylül'de başlayacak. Ekim ayında her cumartesi haftada tek gün yapılacak olan Rize-İzmir arası uçuşlar Kasım ayı itibariyle haftada 2 güne çıkacak. 

Uraloğlu, Rize-İzmir uçuşlarının da başlayacağı bilgisini vererek, "İlk sefer 18 Eylül'de yapılacaktır. Ekim ayından itibaren her cumartesi Rize-İzmir arasında uçuşlar devam edecek. Kasım ayından itibaren de bu uçuşları haftada iki sefere çıkarmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Rakamlarla Rize-Artvin havalimanı 

Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı'yla ilgili de bilgi verdi. Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nda açıldığı tarihten itibaren iç hatlarda toplam 8 bin 510, dış hatlarda ise 120 uçuş yapıldığını, genel toplamda yaklaşık 8 bin 630 iniş-kalkış trafiği olduğunu belirterek, 1 milyon 200 binin üstünde yolcu trafiği gerçekleştiğini söyledi. Rize-Artvin Havalimanı'nda günlük 6 uçuş İstanbul Havalimanı, 4 uçuş Sabiha Gökçen ve 2 uçuş Ankara olmak üzere toplamda 12, karşılıklı olarak ise 24 uçuş trafiği gerçekleştiğini ifade eden Uraloğlu, yıl sonuna kadar açıldığı günden itibaren 2 milyon yolcunun Rize-Artvin Havalimanı'ndan faydalanacağını aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —