Tarih: 13.04.2023 20:29

Sadullah Ergin eşi Şükran Ergin ne iş yapıyor? Çocukları kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimindeki aday listesinde CHP'nin Ankara 1. bölgeden aday gösterdiği Sadullah Ergin, siyasetin en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. CHP listesinde aday gösterilmesine tepkiler yükselirken özel hayatı da merak konusu oldu. 58 yaşında olan Sadullah Ergin aslen Antakyalı. Hukuk fakültesi mezunu olan Sadullah Ergin 60. Cumhuriyet Hükûmeti'nde Adalet Bakanlığı görevini yürüttü. Sadullah Ergin'in 3 çocuğu var eşi ise Şükran Ergin.

Sadullah Ergin'in eşi Şükran Ergin ne iş yapıyor sorusu da en çok merak edilenlerden fakat 3 çocuk annesi olan Şükran Ergin'in ne iş yaptığı hakkında bir bilgi bulunmuyor. 

Neden CHP'den aday gösterildi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı; CHP'nin 14 Mayıs seçimleri için Sadullah Ergin'i Ankara 1'inci bölgeden aday göstermesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi, Ergin'in neden CHP listesinden aday gösterildiğini anlattı.

Salıcı'nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

"Sayın Genel Başkan'ımız, ittifak partilerinin bir çatı altında girmesinin siyaseten de daha doğru olacağını, aynı zamanda da Türkiye'nin geniş kesimlerini kucaklayan bir siyaset ortaya koyacağını düşündü, ifade etti. Biz de bunun gereğini yerine getirmeye çalıştık.

Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP listelerinden aday gösterilen ve tepki çeken isimler hakkında konuştu. DEVA Partili Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesine yönelik gelen eleştirilere ilk kez yanıt veren Kılıçdaroğlu, başka partilerin adayları olduğunu, o partilerin iç işlerine karışamayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —