Tarih: 09.06.2023 13:28

İstanbul Adalet Sarayı'nda Akıl Almaz Bir Hırsızlık Olayı Yaşandı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Adalet Sarayı'nda meydana gelen olayda, bir vatandaşın ilginç bir hırsızlık gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Sabah gazetesinin haberine göre, 32 yaşındaki H.Y., geçtiğimiz aylarda adliyeye gelerek ifade vermek için bulunmuştu. Ancak 16 Şubat günü tekrar adliyeye gelen H.Y., dikkatini çeken bir televizyonu gördü.

Adliyenin -2 katında duvara monte edilmiş ve vatandaşlara bazı bilgiler sunan bir video oynatma amaçlı televizyonu fark eden H.Y., ilginç bir plan yapmaya karar verdi. Eski hakim cübbesini giyerek televizyonu çalmaya karar veren genç adam, duvardan televizyonu çıkarttı ve sırtına yükledi. Daha sonra adliyenin D kapısına doğru ilerleyerek adliyeden ayrıldı.

Ancak, hemen sonra güvenlik görevlileri tarafından fark edilen H.Y. durduruldu ve olay polis ekiplerine bildirildi. Polis tarafından gözaltına alınan H.Y., ifadesi alındıktan sonra suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Alkollü olduğunu ve televizyonu neden sırtladığını hatırlamadığını söyleyen genç adam, pişmanlık duyduğunu ifade etti.

H.Y., "Yozgat'tan İstanbul'a iş bulmak için gelmiştim. Olay günü adliyeye kimliğimi almak için gelmiştim ve çok alkollüydüm. Televizyonu neden çaldığımı gerçekten bilmiyorum. Pişmanım" dedi. H.Y., "bina içinde muhafaza altına alınmış eşyayı çalma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmanın ardından H.Y. hakkında aynı suçtan dava açıldı ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Mahkeme, H.Y.'yi 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —