Tarih: 08.10.2022 16:07

Patates Fiyatları Ne Kadar – 1 Kg Patetes Fiyatı 2022

Facebook Twitter Linked-in

PATATES TÜRLERİ 2022 PATATES FİYATLARI
Klasik patates kg fiyatı 7 TL
Yemeklik patates kg fiyatı Carrefoursa 14 TL
Lux 1 kg patates fiyatı 7,5 TL
Getir market klasik yemeklik patates kg fiyatı 36 TL
10 kg kızartmalık çermik patates fiyatı (çuvalda) 135 TL
Organik patates kg fiyatı 20 TL
Ödemiş file patates kg fiyatı 13 TL
Yerli patates 20 kg fiyatı 300 TL
1 kg Bozdağ meşhur patates fiyatı 19 TL
Kumpirlik organik patates kg fiyatı 19 TL
Çermik fidancılık kızartmalık 5 kg fiyatı 67 TL
Büyük boy yemeklik 10 kg patates fiyatı 205 TL
Taze küçük boy patates kg fiyatı 22 TL

Ülkemizde en çok satışa sunulan patates seçenekleri tabloda yer verdiğimiz seçeneklerdir. Ayrıca sunulan fiyatlar marketlerde geçerli olan fiyat aralığıdır. Marketlerdeki indirim dönemlerine bağlı olarak patates kg fiyatları değişkenlik gösterebilir.

Güncel Patates Fiyatları

Güncel patates fiyatları, satın alınan şehre, markete ve pazara göre değişkenlik gösteriyor. Bu yönde doğru fiyat bilgisine sahip olmak istiyorsanız güncel fiyatları takip etmenizde fayda olacaktır.  Patateslerin de kendi içerisinde farklı türleri mevcuttur. Özellikle de boyutlarına göre farklılık gösterdiklerini söylemek mümkündür.

Fiyatları de en çok boyutları ve türü etkiliyor. Ek olarak iklim koşulları ve benzeri koşullar da fiyatların iniş çıkış göstermesinde etkili faktörlerdir. Ancak ülke genelinde sunulan fiyatların neredeyse birebir benzerlik gösterdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Patates Fiyatları 2022

Patates fiyatları 2022 yılında genel anlamda birçok yerde 10 TL oldu. A 101, ŞOK ve Migros gibi marketlerde patatesin kilosunun 10 TL başlangıçla satışa sunulduğu görülüyor. Fakat bu durum pazarlarda değişkenlik gösterebiliyor.  Ayrıca hal fiyatları da pazardaki satış fiyatlarında etkilidir. Eğer halde patates alış fiyatları yükselirse bu durum market ve pazarlara da doğrudan zam olarak yansır. Genel olarak iklim koşulları kötü olduğu zaman fiyatlar yükseliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —