Tarih: 09.06.2023 14:51

İstanbul'da Göz Hastaneleri Skandalı: SGK Dolandırıcılığına Karışan 28 Kişi Gözaltına Alındı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da bazı göz hastanelerinin önünde, ücretsiz göz tansiyonu ölçümü bahanesiyle insanlardan kimlik bilgilerini alarak suç işleyen bir çete ortaya çıkarıldı. Bu çetenin içerisinde doktorlar da bulunuyordu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, bazı göz hastanelerinde yapılmış gibi gösterilen ameliyatların aslında gerçekleşmediğini tespit etti. Ancak SGK'dan bu ameliyatların ücretleri alınmıştı.

Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, bazı göz hastanelerinin önüne konulan stantlar aracılığıyla, ücretsiz göz tansiyonu ölçümü bahanesiyle vatandaşların kimlik bilgilerinin toplandığı ortaya çıktı. Daha sonra doktorlar ve hastane yöneticileri, bu bilgileri kullanarak kişileri hastanede göz ameliyatı olmuş gibi gösteriyorlardı. Ancak gerçekte, söz konusu ameliyatlar gerçekleştirilmemişti. Şüpheliler, açtıkları sahte ameliyat kayıtlarıyla oluşan masrafları SGK Başkanlığına fatura ederek yaklaşık 63 milyon lira haksız şekilde almışlardı.

Polis ekipleri, kamu zararına neden olan bu şüphelileri tespit etmek için çalışmalara başladı. İstanbul merkezli 5 ilde bulunan 29 doktor ve 2 hastane yöneticisi olmak üzere toplam 40 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Aranan 3 kişinin yurt dışında olduğu belirlendi. Polis ekipleri, firari durumdaki 9 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —