Tarih: 12.11.2022 15:57

E Vitamini Eksikliği Nasıl Anlaşılır? E Vitamini Eksikliği Belirtileri!

Facebook Twitter Linked-in

E vitamini sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duyduğumuz bir besindir. Bu vitamin, hücreleri serbest radikal hasarından korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kanın pıhtılaşmasını önlemek gibi çeşitli önemli işlevlere sahiptir. E vitamini düşüklüğü yetersiz beslenme, yağ emilim bozukluğu gibi çeşitli nedenler dolayısıyla meydana gelir. E vitamini eksikliği, E vitamini içeren besinlerin sık tüketilmesi ve E vitamini takviyeleri ile giderilebilir.

E VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

E vitamini, vücudumuzda birçok önemli rol oynayan önemli bir vitamindir. E vitamini birçok gıda ve takviyede bulunur. Bu nedenle, çoğu insan diyetleri yoluyla yeterli miktarda E vitamini tüketir ve eksiklik nadirdir. E vitamini eksikliği belirtileri şöyledir:

E VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NEDEN OLUR?

E vitamini eksikliği genellikle gelişmekte olan ülkelerde yetersiz beslenmeden veya gelişmiş ülkelerde ise yağ emilim bozukluğundan kaynaklanan bir sağlık sorunudur.

E vitamini eksikliğinin nadiren E vitamini içeren gıdaların az tüketilmesi dolayısıyla meydana gelir. Genellikle vücudun bu yağı ememediği ve sindiremediği tıbbi sorunları olan kişilerde ortaya çıkar.

E vitamini eksikliğinin en sık karşılaşılan nedenleri şöyledir:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —