Tarih: 22.06.2023 15:18

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Can Atalay Çağrısına Yanıt Verdi

Facebook Twitter Linked-in

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen Can Atalay konusundaki çağrısına canlı yayında yanıt verdi. Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'u suçlayarak, "Asıl sorumlu sensin. Atalay'ı oradan çıkaracaksın ve gelecek, yeminini edecek" ifadelerini kullanmıştı.

Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'na "Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır" şeklinde yanıt verdi.

Atalay'ın salıverilmesi veya tutukluluğunun sona erdirilmesinin, TBMM'nin vereceği bir karar olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına? Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an önce mahkemelerin kararını vermesidir. Yargının gecikmiş olması adaletin kendisini zedeler. Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtay'ın ilgili ceza dairesidir. Siyaset ve TBMM'yi rahatlatacak olan, tutukluluk durumuyla ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir."

Kurtulmuş, TBMM'nin Atalay'a yönelik tutumunu açıkça ortaya koyduğunu, yemin sırasında isminin ilan edildiğini, özlük hakları, maaşı ve danışmanlarının verilmesi süreçlerinin başlatıldığını ifade etti. Ayrıca Atalay'ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildiğinin altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —