Tarih: 08.05.2023 12:21

Anaokul, İlkokul, Ortaokul, Lisede Çocuğu Olan Ailelere 3.038 TL Ödeme! Her Ay Nakit PTT’den Alabilirsiniz! Tüm Başvurular e-Devletten Yapılıyor… Sakın kaçırmayın!

Facebook Twitter Linked-in

Ekonomik destekler, süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak verilir. Geçici ekonomik destek yılda bir, en fazla 2 defa sağlanırken, süreli ekonomik destek ise onaylanan süre boyunca her ay gerçekleştirilir. İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere her ay 3.038 TL ödenmekte olup, başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmeti, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelere yönelik bir yardım programıdır. Bu program, ailelerin kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici süreli ekonomik destek ve psiko-sosyal destek sağlar.

Başvurular e-Devlet üzerinden yapılmakta olup, başvuru şartlarını taşıyan tüm vatandaşlar bu yardımdan faydalanabilirler. Başvuru yapabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir;

Başvuru süreci şu şekildedir:

İhtiyaç sahibi vatandaşların bu yardımdan faydalanabilmeleri için başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirmeleri önemlidir. Başvuru süreci ve şartları hakkında daha fazla bilgi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —