Tarih: 14.12.2022 22:14

Yunanistan Turistik Vize Alımı ve Danışmanlığı

Facebook Twitter Linked-in

Yunanistan turistik vizesi olarak da bilinen bu vize türü, Schengen vize düzenlemeleri kapsamına girmektedir. Bordo pasaporta sahip kişilerin Yunanistan ziyareti için vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Diğer pasaport hamilleri ise belirtilen 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır. Yunanistan bu vizeyi en uzun varış yeri olarak Yunanistan'ı seçen ve Schengen vize koşullarını uygulayarak ilk giriş ülkesini seçen kişiler için tanımlamaktadır. Önceki ziyaretlerde bu durumu karşılamak için seyahat etmemişsek. Bu bir vize ihlali şeklinde değerlendirilebilir ve yeni başvurularda vize reddi ile sonuçlanabilir.

Yunanistan turistik vizesi işlemleri Yunanistan Büyükelçiliği nezaretinde konsolosluğun vize bölümünde yapılmaktadır. Yunanistan turist vizesi işlem adımlarına başlamadan önce kategorinin doğru olduğundan emin olmanız ve başvuru tarihi ve olası sonuçlanma tarihlerine göre seyahat etmeyi planlamanız gerekmektedir. Genelde son 15 gün 10 gün içerisinde yapılan başvurular tehlikelidir. Yunanistan vizesine başvurmak, çevrimiçi bir form doldurmakla başlar. Belge listeniz bu forma vereceğiniz yanıtlara göre belirlenecektir. Bu sebeple seyahatin nedeni, seyahatin süresi açık ve kesin olmalıdır. Yanlış evrakla başvurmak istemiyorum. İstanbul Konsolosluğu aracılığıyla Yunanistan turist vizesi başvurusunda bulunurken, belgeleri, oturma iznini ve adınıza kayıtlı bir önceki aya ait faturayı da eklemelisiniz.

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

Yunanistan Konsolosluğu vize işlemleriniz devam ederken sizi mülakata çağırabilir ve ek ya da alternatif evraklar talep edebilir. Vize merkezi olarak bu konuda birçok danışmanla görüşmenizi tavsiye ederiz. Evrakların usulüne uygun olarak teslim edilmemesi vize başvurularında en sık yapılan hatadır. Evrak listesi ve vize ücretleri net bir şekilde belirtilmiş ancak onu diğerlerinden ayıran özelliği seyahat süresi, kişisel evrak ve ücret hesaplamaları gerektirmesi önemlidir. Yunanistan vizesi için danışmanınızdan seyahatinizin zamanını ve amacını netleştiren bir evrak listesi talep edebilirsiniz. Gelen bilgileri dikkate alıp formu doldurarak olası risklerden korunabilirsiniz.

Yunanistan turistik vize belgesi kişisel, mali ve meslek olarak ne durum da olduğunuzun bir özetidir. Belgelerin son üç ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. İstisnai durumlarda veya belge tutarsızlıklarında bu tarih son 10 iş günü olarak istenir. Yunanistan için vize şartlarını sağlayan dosyalar sisteme girilir ve elçilik yetkilileri tarafından doğrulanır. Yunanistan turist vizesinin verilme süresi, başvuru dönemine göre değişiklik gösterebilir. Tatiller, diplomatik durumlar veya güncel değişiklikler nedeniyle süreç uzayabilir. 1 adet Yunanistan vizesi ortalama 5 ila 15 iş gün zamanında tamamlanmaktadır. Üç ay içinde gidecekseniz , başvuru sürecine hemen başlamanızı öneririz. Danışmanlarımız belge ve evrakların güncelliği açısından bir ay önceden işlem başlatmanızı tavsiye etmektedir. Yunanistan Turist Vizesi verme süresi sadece vize dosyasının sisteme girildiği andan itibaren hesaba alınmalıdır. Muhtemel kesintiler, tatiller ve diğer gecikmeler gibi gözden kaçan küçük şeyler ve evraklarınızı eksiksiz bir şekilde teslim edip edemeyeceğiniz planlarınızı değiştirebilir.

Yunanistan Turistik Vizesinin Reddi

Yunanistan vize reddi, tüm kategorilerde olduğu gibi, Yunanistan turist vizesi başvurusunun bir sonucudur. Genel olarak Belgeler, Belgelerle ilgili eksik, yanlış veya doğrulanmamış bilgilerin reddedilmesinin sonuçlarını size bildirecektir. Bu belgede vize reddi gerekçesi belirtilir. Çözülebilir bir durumunuz varsa, sorunu çözdükten sonra yeniden gönderebilirsiniz. Aldığınız ret yazısını ofisimizle iletişime geçerek danışmanlarımıza bildirmeniz yeni başvurunuzu kolay ve sorunsuz hale getirecektir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —