Tarih: 20.08.2023 10:41

Rize’de yoğun bakım sıkıntısı: Yeni servis 1 ay sonra açılacak

Facebook Twitter Linked-in

HABER:ARZU ERBAŞ

Rize’de çevre illerden gelen hastalarla yüzde yüz dolulukla çalışan yoğun bakım servislerinde yatak sayısı hastalara yetmiyor. Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi binasında yapılan yeni yoğun bakım ünitesi ise en erken 1 ay içinde hizmete açılacak.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Acil Servisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Toplam 3 bin 558 m² kapalı alana sahip; modern tıbbı cihazlar ve ekipmanlar ile donatılan acil serviste hizmetler devam ederken üst katta 12 yataklı erişkin, 12 yataklı da yenidoğan olmak üzere 24 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ve acil diyaliz ünitesinin hizmete açılması içinde hazırlıklar sürüyor. Vali Baydaş, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Özcan Yavaşi’den son durum hakkında bilgi aldı.


‘EKSİĞİMİZ YOĞUN BAKIM YATAK SAYISININ YETMİYOR’
İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe Rize’de yoğun bakım yatak sayısının yetmediğini belirterek “Rize'de en büyük eksiğimiz yoğun bakım yatak sayısının yetmiyor olması. Niye yetmiyor? Çünkü çevre illerden Artvin’den de Rize'ye geliyorlar sağlık hizmeti almak için. Yoğun bakım doluluğumuz %100 seviyelerinde. Bu yüzden yoğun bakım ünite sayılarımızın artırılması gerekiyor. Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis üzerinde yapılan yoğun bakım ünitesi de önemli bir eksiği giderecek. Personel eğitimi devam ediyor. Her şey oturduğunda maksimum bir- bir buçuk ay içerisinde buraya hizmeti açacağız. Tüm eksikleri tamamlamalıyız, çünkü hata kabul etmez” dedi.


‘YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM RİZE İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR İHTİYAÇTI’
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz “Acil servis üzerindeki yenidoğan yoğun bakım yerine yine erişkin yoğun bakım yapabilirdik. Ancak bir anneyi başka bir şehre transfer etmek gerekiyordu. Giresun'a bile gittiği oluyordu. Transfer ciddi bir risktir. Burası ihtiyaca göre erişkine de dönebilir ancak yenidoğan yoğun bakım Rize için çok büyük bir ihtiyaçtı” dedi.


‘ŞEHRİN CİDDİ BİR EKSİĞİ TAMAMLANMIŞ OLDU’
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi tamamlandı ve acil kısmı çalışmaya başladı. Üst katta da yeni doğan ve yetişkin yoğun bakım servisleri ve diyaliz ünitesi var. Buralarda da çalışmalar tamamlandı. Teknik düzenlemeler ve personel görevlendirilmesinin ardından faaliyete geçecek. Bu şekilde şehrin ciddi bir eksiği tamamlanmış oldu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —