Tarih: 26.10.2023 16:08

Dilan Polat şubelerinin incelenme sırasında büyük gerginlik! Avukatı resmen isyan etti! 'Ben böyle bir şey görmedim'

Facebook Twitter Linked-in

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan ve bu sabah 15 şirketine arama yapılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın avukatı yüzlerce personelin telefonlarına el konulmaya çalışıldığını ifade etti. Son zamanların sosyal medyada en çok konuşulan isimleri arasında yer alan Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında ortaya atılan iddiaların ardından haklarında soruşturma başlatılırken bugün soruşturma daha detaylı bir hal aldı.

Lüks harcamaları ile bilinen sosyal medya fenomeni Dilan Polat gündemden düşmeyen isimler arasında yer alırken son açıklamaları sonrası hakkında işlemler başlatılmış ve kara para aklama iddiaları nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Bu sabah Dilan Polat ve Engin Polat'a ait 15 şirkette arama başlatılırken Polat ailesinin avukatı isyan etti.

İNCELEME SIRASINDA GERGİNLİK ÇIKTI!
İnceleme sırasında gerginlik çıktığını belirten avukat yüzlerce çalışanın telefonunu incelemeye çalıştıklarını belirterek "Ben yani böyle bir sistemi görmedim" ifadelerini kullandı. Dilan Polat'ın sosyal medyadaki açıklamaları sonrası ortaya atılan iddiaların ardından MASAK çiftin tüm mal varlığıyla ilgili rapor hazırladı. Raporun ardından tüm mal varlıklarına el konulan ve yurt dışı çıkış yasağı getirilen çiftin bu sabah 15 şirketine baskın yapıldı. Arama esnasında konuşan çiftin avukatı yüzlerce çalışanın telefonlarına el konulmaya çalışılması karşısında isyan etti.

Ataşehir'deki polikliniğinden polisin arama çalışmaları sırasında avukatı Vahit Kaya basın mensuplarına açıklamada bulunurken 130 şubenin bulunduğu belirten Kaya "Şu anda şimdi basın yasağı var, gizlilik kararları var. Gözaltı kararı yok, herhangi bir şey yok. Sadece mali şube geldi, bazı evrakları almaya çalışıyor. Onlara yardımcı oluyoruz biz avukatlar olarak. Herhangi bir şey yok. Kendisi burada değil tabii ki yani, burası iş yeri. Personel telefonuna el koymaya çalışıyorlar, yüzlerce çalışanın telefonuna el konulmaz. Yani dünyanın her yerinde avukatlık yapmış, o ülkelerde avukatının böyle bir uygulama görmedim. Yüzlerce çalışanın personelin telefonu el konulmaz. İçeride gerginlik... Ben yani böyle bir sistemi görmedim. Yüzlerce insan evine gidecek, telefonları yok. Annesi, babasıyla konuşamıyor şu anda" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —