Tarih: 22.04.2023 21:27

TOKİ tüm konutlarda yüzde 25 indirim yapılacağını duyurdu! İşte TOKİ başvuru tarihi

Facebook Twitter Linked-in

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yeni bir indirim kampanyası duyuruldu. 81 il genelinde 2+1 ve 3+1 oda seçeneğiyle on binlerce konut inşa edeceklerini belirten TOKİ, yüzde 25 oranında bir indirim kampanyası düzenlediklerini belirtti.

İndirim kampanyasına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan TOKİ, başvuruların 24 Nisan 2023 tarihinde başlayacağını v 18 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edeceğini belirtti. Peki, bu %25’lik indirim kampanyasından kimler nasıl faydalanacak? İşte detaylar…

TOKİ’nin yeni başlatacağı yüzde 25 indirim kampanyası ile ilgili şu resmi açıklamalar yapıldı;

TOKİ’nin indirim kampanyası bayram sonrası başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl 24 Nisan’da başlayacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 18 Mayıs’a kadar başvuru yapabilecek.

TOKİ, bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapacak. Ayrıca arsa alıcılarına ise yüzde 12,5 oranında indirim uygulanacak.

ESNEK ÖDEME İLE YÜZDE 25 İNDİRİM

Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları 24 Nisan – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasından ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.

Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

TOKİ İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabiliyor. Ayrıca TOKİ’ye ödenmesi gereken taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler. Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —