Tarih: 22.09.2023 10:06

Kirayı yüzde 500 artıran dükkan sahibine öyle bir şey yaptı ki! Kocaman pankarta yazıp camına astı, "cümle aleme rezil ettin"

Facebook Twitter Linked-in

Günümüzün en büyük problemi olan kira fiyatları ev sahipleri ve kiracıları birbirine düşürmeye devam ediyor. Ev sahiplerinin fahiş kira artırımı kiracıları zor durumda bırakırken son yaşanan olay herkesi hem güldürdü hem de şaşırttı. 3 bin 200 TL olan iş yeri kirasını 25 bin TL'ye çıkartan ev sahibine tokat gibi cevap. Kirayı yüzde 500 artıran dükkan sahibine öyle bir şey yaptı ki! Kocaman pankarta yazıp camına astı. Pankartı gören iş yerinin önünde saatlerce duruyor.

Fahiş kira fiyatları kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin enflasyonu öne sürerek yaptığı fahiş kira fiyatları herkesi zor durumda bırakırken yaşanan son olay akıllara durgunluk verdi. İş yeri sahibi tarafından kirasına yüzde 500 zam yapılan kiracı ne yapacağını şaşırdı. 3 bin 200 TL olan kirası bir anda 25 bin TL'ye çıkan vatandaş tepki göstermek için öyle bir yola başvurdu ki... Kocaman apartmanı pankartla kapladı. Yazıyı okuyanlar ise şaşkınlık yaşadı.

KİRAYI YÜZDE 500 ARTIRAN EV SAHİBİNE BÜYÜK ŞOK! ÖYLE BİR ŞEY YAZDI Kİ...

Ankara’nın Altındağ ilçesi Yalınç Sokak’ta çerçevecilik yapan Cengiz Örsel adındaki şahıs, iş yeri sahibinin 5 bin 200 lira olan kirasını 25 bin liraya çıkarmasıyla şok geçirdi. 20 yıldır aynı yerde esnaf olan Örsel, 3 bin 200 lira olarak ödediği kirasını yüzde 62’lik zam yaparak 5 bin 200 lira olarak ödemeye başladı. Ardından dükkan sahibi Selahattin Erdem’in kendisinden yüzde 500 zam ile 25 bin lira kira bedeli istediği öğrenildi. Bunun üzerine Örsel, dükkanın camına, "Kira bedeli 3 bin 200 lira olan bu iş yerinde net 25 bin lira kira istenmektedir" yazılı bir pankart asarak bu duruma tepki gösterdi.


"BENİ MAHKEMEYE VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR"

20 yıldır aynı yerde esnaf olduğunu belirten Örsel, "Bu senenin başlangıcından itibaren 3 bin 200 lira kira ödüyordum. Kira artışı başladı. Devletin belirlediği oran olarak yüzde 62 artış yaparak 5 bin 200 lira yaptım. Ama dükkan sahibi bunu kabul etmedi. 25 bin lira kira istiyor. Yıl sonuna kadar 25 bin lira kira yatırmamı istiyor. Yıl sonunda da tahliye etmeyi ve beni mahkemeye vermeyi düşünüyor." dedi.


İş yeri sahibi Selahattin Erdem’in 25 bin lira kira istediğini, gönderdiği ihtarnameden öğrendiğini söyleyen Örsel, "Bu kira artışını, buralarda kira artışlarının güya 30 bin lira olduğu gerekçesiyle istiyor. Burada kimse 30 bin lira ödemiyor. Genelde buralarda zemin katlar 5 bin lira kira ödüyor. İhtarnamede yazdığı gibi kimse 30 bin lira kira ödemiyor burada." diyerek tepki gösterdi.

 

EV SAHİBİNDEN İLK AÇIKLAMA: " BENİ İLGİLENDİRMEZ"

"Kimin ne kadara oturduğu beni ilgilendirmez" diyen Erdem, "Mahkemeye gideceğiz karar belli olacak. Devletin verdiği rayiç bedelden hep eksik aldım. O çalışıyor, üretiyor ben de hep biraz daha az alayım dedim. Onu çok kolladım, kirayı hiç artırmadığım yıllar oldu. İsterse her tarafa yazsın. Bu iş mahkemelik iş. Adalet ne derse o olur." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —