Tarih: 07.07.2023 00:19

Ağrı Barosu'ndan Tacizci İmama İlişkin Açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Ağrı Barosu 5 yaşındaki kız çocuğunun istismarı sonrası bir açıklama yaparak konunun takipçisi olacağını duyurdu.

Ağrı Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

19.06.2023 tarihinde ilimizde gerçekleşmiş olan 5 yaşındaki bir kız çocuğuna istismar olayı ile ilgili olarak Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli Yakup Ç. Tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Çocuk haklarının korunması ve hayatın her alanında çocuğun üstün yararının gözetilmesi hukuki ve insani bir sorumluluktur.Devlet mekanizmaları,cinsel istismar vakalarında ‘’çocuğun üstün yararı ilkesini’’ dikkate alarak etkin ,hızlı ve adil bir süreç yürütmekle yükümlüdür.Sürecin gizlilik içerisinde yürütülmesi ve kimliğinin basına yansımasının engellenmesi ikincil travmaların oluşmaması açısından kritik öneme sahiptir.

Ağrı Barosu olarak çocuklarımızı her türlü şiddet ve istismardan korumanın hem toplumsal hemde kurumsal vazifemiz olduğu bilinci ile devam eden hukuki süreçte mağdurun yanında olduğumuzu,ilerleyen aşamada davaya müdahil olmak üzere talepte bulunacağımız, olayın tüm yönleri ile araştırılması ve sorumluların cezalandırması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —