Tarih: 14.03.2023 21:28

Ramazan Bayramı arefesi ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Facebook Twitter Linked-in

11 ayın sultanı Ramazan ayına az bir süre kala Ramazan Bayramı tatilinin ne zaman ve kaç gün olduğu merak ediliyor. Ramazan ayı 2023 yılında 23 Mart Perşembe günü başlayacak. 22'sini 23'e bağlayan gece ilk sahura kalkılacak. İlk oruç 23 Mart Perşembe akşamı açılacak. 17 Nisan Pazartesi günü ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 20 Nisan'da son oruç tutulacak. Peki, Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Ramazan Bayramı arefesi ne zaman?

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı tatili arife ile birlikte toplam 3.5 gün sürüyor. Bayramın hafta sonları ile birleşmesi halinde toplam tatil süresi 9 günlere kadar çıkabiliyor. Ancak bu sene bayramın ikinci ve üçüncü günü hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle bayram tatilinin uzatılmayacağı tahmin ediliyor.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Ramazan Bayramı Arifesi- 20 Nisan Perşembe

Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma

Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır. Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —