Tarih: 22.08.2023 13:05

PYBS yattı mı? Ağusos 2023 İOKBS bursluluk yattı mı?

Facebook Twitter Linked-in

PYBS yattı mı? Ağusos 2023 İOKBS bursluluk yattı mı? İOKBS ne zaman yatacak? İOKBS tarihleri ne zaman? sorularının cevapları haberimizde...

PYBS yattı mı? Ağusos 2023 İOKBS bursluluk yattı mı?

IOKBS burs parası ağustos ayının ne olduğunu merak ediyor. Burs parası Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından aylık olarak dağıtılmaktadır. Ortaokul 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için 12 ay süreli burslara e-devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. 

Ağustos ayı için burs arayışı, ay ortasının gelmesiyle birlikte hızlanmaya başladı. Burs ücretlerinin (İOKBS) ödenmesi şehirler arasında farklılık göstermektedir. PYBS burslarının ödenmesine ilişkin teşvik konusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Bağışlar her ayın 25'ine kadar hesaplara aktarılır. PYBS burslarına e-Okul üzerinden başvuru yapılabiliyor.

İOKBS bursunun hesaplarına geçip geçmediğini e-Okul VBS üzerinden öğrenmeniz mümkün. Burs ödemeleri Vakıfbank ve PTT'ler aracılığıyla yapılmaktadır. T.C. e-Okul'da Kimlik numarası ve öğrenci numarası ile giriş yapan adaylar, doğum tarihi, doğum yılı, nüfusun kayıtlı olduğu il, ilçe, eğitim durumu gibi soruları doğru yanıtlayarak e-Okul'a erişim sağlayabilirler. Şube güvenlik seviyesinde.

Daha sonra sol menüden “Burs Ödeme Bilgileri” kısmından başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca telefon veya bilgisayarlarından PTT canlı destek aracılığıyla bildirim, isim, e-posta ve telefon numarası ile bursun ödenip ödenmediğini sorabilirler.

Bu yıl 70.000 ila 100.000 tahsisat kapasiteli 30.000 borsa da depremden ayrılacak. İlk ve orta öğretim kurumları için bursluluk sınavı 3 Eylül 2023'te yapılacak. Sınav sonuçları 22 Eylül 2023'te açıklanacak.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumu bursluluk sınavı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında birinci yarıyılda başvurulan program esas alınarak düzenlenecektir. Ders bölümleri ve sınav soru sayısında bir önceki yıla göre bir farklılık olmasa da sınavın tüm seviyelerinde 4 seçenekli 100 soru sorulacak ve dönem incelemesi 120 gün olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —